Коли українські дороги перестануть бути дірявими та як продвигається проект Зеленського “Велике будівництво”

Вже майже 40 років тому Україна підписала угоду про приведення магістральних доріг у відповідність сучасним нормам, але досі цього так і не сталося.

Українські дороги знаходяться у стабільно поганому стані вже не перший рік, тому це головний біль багатьох водіїв. Протягом останніх 20 років протяжність автомобільних доріг практично не збільшувалась, а їх щільність значно менша, ніж у розвинених країнах.

Ні для кого не секрет, що вони нерівні, швидко зношуються, в результаті чого утворюються ями, тому середня швидкість руху на наших дорогах у 2-3 рази нижча тієї, на якій пересуваються водії Заходу. Ще Кузьма Скрябін за життя різко критикував якість українських трас, що сколихнуло громадськість, адже незабаром після цього він загинув у ДТП.

Українські дороги знаходяться у жахливому стані
Українські дороги знаходяться у жахливому стані

Наразі Володимир Зеленський хоче стати президентом, після якого в Україні з’являться дійсно достойні дороги, що поступово втілює у життя. Так, він запустив вельми амбіційний проект “Велике будівництво”, мета якого — побудувати і провести капітальний ремонт 6,5 тисяч кілометрів автодоріг.

На реалізацію проекту виділені рекордні суми з бюджету країни. У 2020 році на це направили 121,8 млрд гривень. Для порівняння: у 2019 ця сума становила 55,5 млрд грн, у 2018 — 39,9 млрд грн, у 2017 —17,4 млрд грн, а у 2016 — 13,9 млрд грн.

Будівництво доріг
Будівництво доріг

За 2020-й вдалося побудувати близько 4 тисяч кілометрів доріг. Крім того, “Укравтодор” повідомляє, що вже у кінці 2021-го почнуться роботи з будівництва першої платної дороги. Водіям доведеться платити по 4 гривні за кілометр шляху. Саме таку вартість планують встановити на нових трасах.

Схожі статті

“Вона мене повернула в цей світ”: хворий Узелков звернувся до коханої – колись була Боржемська, зараз інша

Відомий український боксер В'ячеслав Узелков готується до виписки з київської клініки, де переніс серйозну операцію на серці. Всі слова подяки лікарям, персоналу та загадковий коханій.

“Намагаюся не спілкуватися”: вагітна Джамала повідомила, що розірвала багаторічні стосунки і назвала причину

Знаменита українська співачка Джамала дала ексклюзивний коментар на рахунок своїх рідних з Криму, з якими вона намагається на даний момент не спілкуватися. В чому причина?

Чому всі так дивуються? Блогер розкрив неприємні деталі роману Сергія Танчинця з піарщицею “Без обмежень”

Лідер гурту "Без обмежень" Сергій Танчинця підігріває чутки про роман зі своєю піарщицею. А поки що всі дружно обговорюють, блогер Богдан Беспалов видав порцію неприємних подробиць.

Багатодітна сім’я: кохана Святослава Вакарчука та матір його спадкоємців показала третю дитину – це дівчинка

Знаменита українська продюсерка Євгенія Яцута, як виявилося, має дочку від попередніх стосунків. У якому складі насправді проживає сім'я Святослава Вакарчука?

Замість Налчаджиоглу: Лілія Реус знову вирушила на відпочинок – стало відомо, хто склав їй компанію

Колишня дружина Мурата Налчаджиоглу українська візажистка Лілія Реус вирушила на відпочинок, де на неї чекали найближчі та рідні люди. Про турецького бізнесмена забула назавжди.

“Зі мною складно”: 46-річна Ірина Горова вперше після розлучення з Потапом розповіла, чи вільне її серце

Продюсерка Ірина Горова вирішила поділитись подробицями особистого життя та розповіла, чи перебуває наразі в стсоунках: що відомо про стан жінки?