Знецінили класиків: Монатік, Дорофєєва, Кароль та інші українські зірки, які потрапили у шкільну програму

Сучасна шкільна програма для українських учнів здивує багатьох, адже на сторінках підручників зараз легко можна зустріти сучасних зірок вітчизняної естради.

У Фейсбук-групі “Батьки SOS” одного разу піднявся великий шум через робочий зошит другокласників з предмету “Я пізнаю світ”. Уся справа в тому, що поруч з такими видатними класиками української літератури, як Леся Українка і Тарас Шевченко, були розміщені фото співаків Наді Дорофєєвої та Дмитра Монатика.

Екс-солістка групи “Время и Стекло” зізналася, що як тільки про це дізналася, то була ошелешена, проте не стала приховувати, що здивування було приємним.

Надя Дорофєєва і Дмитро Монатік в шкільному підручнику поряд с Тарасом Шевченко та Лесею Українкою
Надя Дорофєєва і Дмитро Монатік в шкільному підручнику поряд с Тарасом Шевченко та Лесею Українкою

Крім цих артистів, у схваленій Міносвітою програмі опинилися шоумени Сергій Притула, Володимир Остапчук, Олександр Скічко, лідер групи “Скрябін” Андрій Кузьменко, фронтмен “Океан Ельзи” Святослав Вакарчук. Але обігнала всіх поп-діва Тіна Кароль, яка вже майже 5 років світиться на сторінках підручників. Її пісню “Україна — це ти” внесли в хрестоматію дитячої літератури для 1-2 класів.

Думка колег зіркових героїв сучасної програми для школярів розділилася — одні раді за них, інші засмучені тим, кого діти зараз вважають видатними українцями.

Тіна Кароль і Сергій Притула в шкільних підручниках
Тіна Кароль і Сергій Притула в шкільних підручниках

Так, Слава Камінська з “НеАнгелів” впевнена, що про Монатіка і Надю Дорофєєву дітлахи зараз знають більше, ніж про Шевченка і Українку, тим не менш, вона вважає, що шкільний підручник — не місце для представників шоу-бізнесу.

Актор Антін Мухарський категорично проти подібного: ставити артистів в один ряд з класиками — це як змішувати святе з грішним. А ось лідер рок-гурту “Друга ріка” Валерій Харчишин сприймає це спокійно — така сучасна культура, хочемо ми того чи ні.

Схожі статті

Які пенсії отримують Ротару, Поплавський та інші легенди естради: “Заправити машину і доїхати до Закарпаття”

Знаменитий український виконавець Іван Попович вперше висловився про пенсії для українських артистів, в особливості тих, які стали легендами естради та присвятили їй все своє життя.

34-річний Позитив зробив Мішель Андраде пропозицію і не стримав почуттів: “Тільки обіцяй, що назавжди”

Український виконавець, який відомий під псевдонімом Позитив, вразив мережу цікавою новиною. Чоловік публічно зробив пропозицію експідопічній Потапа.

Сніжана Єгорова вперше висловилася про старшу дочку: “Надто довго народжувала одного за одним трьох дітей”

Знаменита українська телеведуча Сніжана Єгорова, яка втекла з України ще в 2021-му і раптом вийшла на зв'язок та засудила свою дочку Стасю Ровінську.

“Якого чорта все скривати?”: колега Єфросиніної та Горбунова розкрив те, що так довго приховувала Маша

Український ведучий не зміг промовчати та прокоментував конфлікт, який став причиною скандалу між його колегами - Єфросиніною та Горбуновим.

“Драма може бути”: 34-річна Надя Дорофєєва вперше розповіла про конфлікти з Мішею Кацуріним після весілля

Артистка зізналася, що без суперечок в родині не обходиться, проте вони з чоловіком вміють вчасно розібратися та вирішити конфліктну ситуацію.

42-річна Катерина Кухар серйозно травмувалася та не змогла приховати сльози: “Не зможу закінчити цей тур”

Українська балерина вразила зізнанням про отриману на виступі травму. Через неї Катерина не зможе завершити свій тур, тож шанувальникам балету доведеться зачекати.