Звільнена українська захисниця “Пташка” з Азовсталі звернулась до українців: “Частина мого серця у полоні”

Захисниця з "Азовсталі" "Пташка", нарешті змогла прийти до тями після російського полону та поділилась своїми планами на майбутнє у відеозверненні, які записала спеціально для українців.

Відома, як “Пташка” Катерина Поліщук, була парамедиком у полку “Азов” і на рівні з чоловіками боролася за своє та чуже життя. А також за свободу України і зокрема Маріуполя. Дівчина прославилась завдяки своїм пісням, які співала солов’їною та підіймала бойовий дух хлопців і дівчат, з якими разом боронила українську землю.

Звільнена з полону "Пташка" звернулась до українців
Звільнена з полону Пташка звернулась до українців

Юній захисниці лише 21 рік, а вона вже випробувала но собі звання “воєнний парамедик” та відчайдушно боролась за життя кожного товариша по службі. Окрім того, що Катя парамедик, вона ще й волонтер. А взагалі по життю дівчина актриса народного драматичного театру-студії, поетеса, та виконавиця класичних арій і патріотичної класики, саме тому, вона не могла не щебетати пісні.

Катерина, у травні разом з іншими бійцями потрапила у російський полон і пробула там до середини вересня. 22 вересня разом з 214 військовослужбовцями “Пташку” нарешті звільнили з рашистського полону і дівчина наразі перебуває вдома та потрошку відновлює свій психологічний та фізичний стан здоров’я.

Катерина набралася сил та записала відеозвернення до українців, по-перше, щоб показати, що з нею все нормально, а по-друге, розповісти про свої плани після відновлення.

“Я трошки відновлюся і ми продовжимо боротьбу, звільнятимемо українські землі від цієї мокшанської напасті, а також українських військових, які все ще у полоні. Це першочергово. Це мій обов’язок і моє завдання”.

Також Катерина наголосила на тому, що вона не збирається уходити з армії, а лише бере паузу, аби почувати в собі сили для подальшої боротьби.

“Ми будемо боротися за кожного воїна до кінця”

Також, юна парамедикиня сказала, що частина її серця залишилась у російському полоні.

Схожі статті

“Симуляція, в яку ми самі вірили” – Маша Єфросиніна розповіла про дружбу з Притулою та Горбуновим

У нещодавньому інтерв'ю Маша Єфросиніна розповіла про дружбу із зірковими колегами Сергієм Притулою та Юрієм Горбуновим. Як виявилось, спілкування з одним із шоуменів завершилось особистою образою.