Архангел в шкарпетках з рюшечками: українці розкритикували ескіз великого герба, який переміг в державному конкурсі

Уряд обрав найкращий ескіз Великого герба України.

Організаційний комітет з підготовки та проведення конкурсу на найкращий ескіз великого Державного герба України, сформований Кабміном,  назвав найкращу роботу.

Про це заявив на брифінгу міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко, повідомляє «Укрінформ».

Міністр зазначив, що в конкурсі взяло участь 112 робіт. Переможцем конкурсу став Олексій Кохан, його ескіз було визнано найкращим.

До складу журі конкурсу входили спеціалісти з історії, геральдики, юриспруденції та мистецтвознавства.

Далі в планах Кабміну підготовка технічного опису та юридичних нюансів використання проєкту великого Державного герба. Потім у парламенті депутати створять і зареєструють законопроєкт про використання Великого герба. За цей закон, щоб він набрав чинності, має проголосувати не менш як дві третини від конституційного складу Верховної Ради.

 

ескіз Великого герба України

Цікаво, що робота, яка перемогла в конкурсі, вже раніше була відома. Вона була створена ще в 1997 році, і брала участь в попередньому конкурсі на найкращий Великий герб, який закінчився нічим.

Нагадаємо, Кабмін 30 вересня цього року  прийняв постанову про проведення конкурсу на найкращий ескіз великого Державного герба України. Конкурс на великий герб, який тепер символізуватиме і репрезентуватиме нашу державу на міжнародній арені, проводився з 1 жовтня до 1 листопада. Для відзначення авторів найкращих проєктів ескізів великого герба було передбачено наступні премії: за перше місце – 100 тис. грн; друге місце – 50 тис. грн; третє ісце – 30 тис. грн.

Наразі Великого герба в України немає – за 29 років незалежності його так і не змогли затвердити.

Реакція соцмереж

Багатьом українцям, однак, такий ескіз великого герба не припав до душі. Користувачі соцмереж не зрозуміли його символіки, окремих елементів (шкарпеток з білими рюшками на архангелові, колосків і калини). Інші зазначали, що робота непропорційна і композиційно не продумала.

Реакція соцмереж
Реакція соцмереж

Деякі відомі і не дуже українці впевнені, що великий герб взагалі не потрібний, адже малий герб – лаконічний і водночас досконалий. Зокрема, про це пишуть Брати Капрпанови.

Реакція соцмереж
Реакція соцмереж

«А чого великий герб виглядає як принт на футболці за 150 грн десь на львівському вернісажі?», «Доповнити шаровари і шкарпетки із рюшами на Архангелі може тільки шмат сала серед гілок калини. Несмак. Примітивізм. Шароварщина», – написали користувачі соцмереж.

Коментарі
Коментарі
Коментарі
Коментарі

Схожі статті

“Не знаю, як повірити в це”: відома акторка Тала Калатай повідомила про смерть свого батька

На жаль, життя несправедлива штука, його покидають найдавніші нам люди. Відома українська акторка повідомила про горе у своїй родині - помер її батько.

Таємне батьківство Андрія Данилка: як звуть двох синів співака, хто їх народив і де хлопчики живуть зараз

Знаменитий український співак Андрій Данилко багато років був самотнім, згідно офіційної версії, але йому приписували безліч романів, і навіть батьківство.

“Ти неймовірна”: Володимир Дантес замилував мережу ніжними привітаннями Даші Кацуріної з днем народження

У день свого 29-річчя Даша Кацуріна показала привітання від свого коханого Вови Дантеса. Як співак вітав обраницю та як почався ранок іменинниці?

Живе з іншою жінкою, має 4-х дітей і не стає старшим: як склалася доля Захура після розлучення з Камалією

Свого часу стосунки Камалії та мільярдера Мохаммада Захура були зразковими для українських глядачів, адже здавалося не можна знайти більш гармонійної пари.

МастерШеф 13 сезон 12 випуск від 27.04.2024: хто назавжди покинув шоу – “Програвати треба з гідністю”

Хто покинув "МастерШеф-13" вже відомо. Ознайомтеся з нашим матеріалом, щоб дізнатися, хто на цей раз не впорався із завданням і назавжди покинув шоу.

Які пенсії отримують Ротару, Поплавський та інші легенди естради: “Заправити машину і доїхати до Закарпаття”

Знаменитий український виконавець Іван Попович вперше висловився про пенсії для українських артистів, в особливості тих, які стали легендами естради та присвятили їй все своє життя.