Зеленський пообіцяв по 8 тисяч допомоги ФОПам та звільненим внаслідок карантину працівникам

Володимир Зеленський анонсував державні програми із фінансової підтримки українців, постраждалих через карантин вихідного дня.

За першою програмою на компенсацію можуть розраховувати наймані працівники, яких звільнили і підприємці, які змушені були закрити свій бізнес через нерентабельність.

На таку підтримку за підрахунками влади можуть розраховувати 1,2 млн громадян, а знайдуть у бюджеті для цього майже 10 млрд грн.

ФОПи закриваються
ФОПи закриваються

Інша програма передбачає, що такі ж кошти у сумі 8 тисяч гривень держава готова виплатити як одноразову допомогу для збереження робочих місць – на оплату годин простою або вимушеної відпустки працівників.

Третя програма, про яку розказав Президент, передбачає допомогу підприємцям – юридичним особам, які не працюють через карантин, але не закрили підприємство, на погашення єдиного соціального внеску (ЄСВ). На це держава готова виплатити 1,5 млрд грн.

Кошти можна буде отримати через додаток «Дія», внісши дані на вимогу.

Також Президент пообіцяв погашення податкового боргу до 3 060грн для майже 4 млн громадян та податкові канікули для 200 тисяч ФОПів 1-ї групи.

Схожі статті

“Симуляція, в яку ми самі вірили” – Маша Єфросиніна розповіла про дружбу з Притулою та Горбуновим

У нещодавньому інтерв'ю Маша Єфросиніна розповіла про дружбу із зірковими колегами Сергієм Притулою та Юрієм Горбуновим. Як виявилось, спілкування з одним із шоуменів завершилось особистою образою.

23-річна дружина Остапчука Полтавська вже має план на випадок розлучення: “Чоловіки не завжди назавжди”

Молода дружина Володимира Остапчука розкрила своє ставлення до фінансового утримання в стосунках. Чим займається Полтавська, аби не залежати від зіркового чоловіка?

Він пішов від дружини, вона стала коханкою: Соловій та Вакарчук вперше розповіли про свої стосунки

Христина Соловій та Святослав Вакарчук завжди дотримувалися однакової політики стосовно спілкування з пресою: жодних деталей щодо особистого життя.