Щасливе радянське дитинство: розваги без гаджетів, смачне морозиво, табори та щира дружба. Згадуємо, як жили

Тема життя в СРСР з об'єктивних причин стала дискутовною, особливо в Україні. Втім, давайте згадаємо, чи насправді дитинство тоді було щасливим.

Світ радянського дитинства значно відрізнявся від сьогодення: 0 гаджетів, а в декого навіть не те, що смартфону, а й стаціонарного телефону не було.

Радянське дитинство

У відсутності мультимедіа, доводилося бути дійсно креативним, аби розважати себе. Тут на допомогу приходила не тільки фантазія дворових ігор, а різноманіття настільних, головоломки та відомі кожній дівчинці, що росла при КПРС – “резиночки”.

Радянське дитинство

Грали всім подвір’ям! Навіть хлопці могли кидати свої справи і розважатися у нехитру фізичну гру. Гуляли ж всім двором, не побоюючись сварок.

Невід’ємною частиною життя радянського школяра були піонертабори. Загалом, в СРСР дівчата і хлопці з молодших класів залучалися до дитячих організацій або гуртків. Насправді через тотальну зайнятість батьків на підприємствах, для малих таке дозвілля або праця була віддушиною та можливістю бути у колективі.

Радянське дитинство

Раз на рік кожен поважний піонер мав з’їздити у табір. Дехто лишався на декілька змін. А як цікаво було потім отримувати листи від нових друзів! Були й ті, кому щастило найбільше – їхали в Артек.

Артеківці на фоні гори Аюдаг

В Артеці були навіть міжнародні зміни, а ще деколи приїздили зірки естради.

Ще одна невід’ємна частина дитинства в СРСР – це саморобки. В умовах тотального дефіциту доводилося самостійно робити навіть льодяники. Справжнім делікатесом було морозиво, яке робили з натуральних вершків.

Саморобні льодяники з цукру

Звісно, тепла ностальгія по дитинству в СРСР є у тих, хто виріс на мультиках про Вінні-Пуха, таборах та маминих бутербродах. Об’єктивно були і мінуси, як-от тотальний дефіцит.

Яким було у вас дитинство?

Схожі статті

Босі мільйонери: подружня пара віддала людям 24 мільйони доларів, особисті речі та пішла жити до монастиря

Для когось щастя в грошах, а хтось може відмовитися від усього заради духовності. Після такого щедрого жесту, пара вимушена буде покладатися на доброту інших людей.

Жінка відростила 13-метрові нігті та потрапила у Книгу рекордів Гіннеса: яка довжина була у її попередників?

63-річна жителька Міннесоти почала відрощувати свої нігті ще у школі. Проте, вона не перша, хто має таке досягнення. Ким були її попередниці та який рекорд тримали вони?

Відома іспанська акторка показала фото своєї доньки, батьком якої є її рідний син: як таке можливо?

Акторка показала фото однорічної доньки та зауважила, що вона цілковита копія свого батька. Подробиці історії читайте у матеріалі порталу Сенсація.