Чоловік змагатиметься з жінками: на Олімпіаду у жіночі змагання допустили важкоатлетку-трансгендера

Спортсменка з Нової Зеландії стане першим трансгендером у світі, який візьме участь в жіночих змаганнях на Олімпійських іграх.

Героїню нашої сьогоднішньої статті звуть Лорел Хаббард, зараз їй 43 і вона дочка новозеландського бізнесмена, хоча раніше була сином на ім’я Гевін. До зміни статі вона була одним з провідних важкоатлетів країни, проте на турніри міжнародного рівня їй потрапити не вдавалося.

Втім, незабаром після трансгендерного переходу, який відбувся у 2012-му, вже на жіночих змаганнях Лорел стала срібною медалісткою чемпіонату світу, а влітку цього року вона побореться за перемогу на Олімпіаді в Токіо, яка пройде з 23 липня по 8 серпня. Хаббард виступає в найважчій ваговій категорії — понад 87 кілограмів.

Лорел Хаббард — перший трансгендер, якого допустили до участі в Олімпійських іграх нарівні з жінками

Суперниці важкоатлетки висловили невдоволення у зв’язку з її появою на Олімпійських іграх. Як вони вважають, зміни в організмі Лорел на фізіологічному рівні після зміни статі не настільки значні, а тому вона має перед ними істотну перевагу.

Раніше представники спортивної громадськості неодноразово висловлювали свої побоювання з приводу того, що “нашестя трансгендерів” зробить змагання нечесними. З цим важко сперечатися, адже колишні чоловіки мають більш високий рівень тестостерону і більш розвинену мускулатуру. У зв’язку з цим такі учасники мають більші шанси на перемогу, ніж жінки.

Лорел Хаббард
Лорел Хаббард

До речі, трансгендерним спортсменкам дозволено виступати на Олімпіадах тільки за умови, що їх тестостерон не перевищував допустимий поріг протягом останнього року. Хаббард відповідає цій вимозі.

Схожі статті

Сіамські близнючки розповіли про їхні романи: одну приваблюють чоловіки, а друга в них не зацікавлена

19-річні Міа та Лія розуміють, що приватне життя має залишатися приватним. Але щоб незнайомці не турбували інших, вирішили розповісти про те, як це - бути сіамськими близнючками.