Водії будьте пильними: які зміни правил дорожнього руху чекають на українців у березні 2023 року

Знання правил позбавляє від проблем, а незнання не звільняє від відповідальності. Особливо це стосується водіїв, адже на дорозі вони мають контролювати ситуацію та слідувати всім правилам ПДР.

Кожен рік у законодавстві будь-якої країни відбуваються певні зміни. Іноді вони дуже відчутні, а інколи незначні. Проте всі права та обов’язки громадяни мають знати, інакше можна допустити помилку там, де вона взагалі немає місця бути. Коли людина знає, що вона є відповідальною, то обов’язково має володіти певними знаннями.

Наприклад, коли водій сідає за кермо, він має розуміти, що в цей момент несе відповідальність не тільки за своє життя, а й за життя тисячі інших водіїв та пішоходів. Тому варто вивчати правила, які постійно змінюються. У 2023 році теж є певні зміни у ПДР, про які сьогодні й поговоримо.

Зміна термінів сплати штрафів за порушення

Зміни ПДР у 2023 році

Зараз порушники мають 10 діб для того, щоб погасити штраф за свої правопорушення з моменту вручення відповідної постанови. Але вважається, що цього терміну мало, тому планується збільшити його до 15 днів.

Сучасна система складання іспиту для отримання прав

Нові правила ПДР

Українці дуже активно здають на права, тому інколи цей процес затягується. Тому, у планах є створення більш сучасної системи іспиту. У пунктах здачі іспитів  встановлять спеціалізовані камери з функцією розпізнавання обличчя. Вони верифікуватимуть особу кандидатів. А ось для складання іспиту теорії існує відеофіксація іспиту, фіксація особи та екрана пк при неправильній відповіді на запитання.

Позбавлення прав за перевищення швидкості

Правила ПДР 2023

Перевищення швидкості – це завжди ризик, як для інших водіїв та пішоходів, так і для самого водія. Тому було прийнято закон про нові допустимі ліміти швидкості на дорогах. якщо водій перевищив швидкість на 50 км/год, то йому загрожує позбавлення прав на 3 або 6 місяців. А от якщо перевищення сягає 70 км/год, то прав можна не побачити від 6 місяців до 12-ти.

Повернення фантомних поліційних

Нові правила ПДР

Не завжди фізичними силами поліційних можна все контролювати, тому вирішено повернути камери на дороги, які звуться фантомні поліціянти.

Повернення штрафних балів за правопорушення

Правила ПДР 2023

Вважається, що штрафи, які отримують деякі водії не є ефективними аби виправити їх поведінку на дорозі, тому система балів кожного з водіїв має допомогти зменшити кількість ДТП.

Податок за розкіш

Правила ПДР

Під податок на розкіш потрапляють не всі, а лише власники авто вартістю від 2 512 500 гривень, тобто, з урахуванням мінімальних зарплат та вартості машин буде сплачено податок, якщо підрахунок певної кількості зарплат менше, ніж вартість машини.

Схожі статті

Їй вже 42: як склалася доля і як сьогодні виглядає українська дівчинка-мауглі Оксана Малая (ФОТО)

Свого часу історія знаменитої дівчинки-Мауглі вразила всю країну, а обличчя героїні тисячі сюжетів знали абсолютно всі. Що з нею стало після отримання такої слави?

Народила в 11 і в 14: як склалася доля наймолодшої мами України та як сьогодні виглядають її діти (ФОТО)

20 років тому Надія Гнатюк стала наймолодшою матір'ю в країні. Дівчина народила малюка в 11 і одразу ж стала знаменитістю на батьківщині. Як вона поживає зараз?

Їм скоро буде по 8 років: як склалася доля і як сьогодні виглядають одеські п’ятернята та їхня мама (ФОТО)

2016 року в мережі прогриміла новина про те, що в Одесі жінка народила 5 дітей. Про неї знімали безліч сюжетів, писали на різних платформах, але щастя йшло за руку з бідою.

Новий законопроєкт про мобілізацію: хто має право на відстрочку, електронні повістки та що буде з ухилянтами

Український уряд вніс новий законопроєкт до Ради, який стосується мобілізації, обмежень по відношенню до ухилянтів та відстрочки. Детальніше в нашому матеріалі.

Водії, будьте пильними: змінилося важливе правило дорожнього руху в Україні. Що тепер під забороною?

На жаль, багато керманичів нехтують правилами зупинки свого авто. Вони не замислюються над тим, що невірно припаркований автомобіль створюватиме перешкоди іншим учасникам дорожнього руху