Як позбутися від закладеності носа: ефективні поради від лікарів

Один із найбільш неприємних наслідків застуди — нежить. Лікарі розповіли, як правильно використовувати ліки та які ще є методи боротьби з цим симптомом.

Як позбутися від нежиті?

  • Лікарі не радять використовувати серветки, адже за допомогою них ми лише розносимо інфекцію.
  • Краще віддавати перевагу спреєві, аніж каплям. Спрей чудово розпиляється на всій площині, а це дуже важливо для боротьби з нежиттю.
  • Лікарі також не радять розпочинати лікування відразу з антибіотиків. На початку застуди краще втриматись від таких ліків, адже вони порушують природну мікрофлору носової порожнини і провокують сприятливі умови для розвитку бактеріальним інфекціям.
  • На початку застуди краще використовувати ліки, що виготовлені на основі солоної води. Якщо хвороба супроводжується ще й болем в горлі — придбайте такий же спрей і для горла. Такі ліки найменше подразнюють порожнину і майже не супроводжуються побічними ефектами.
Нежить
Нежить
  • Якщо ж хвороба почала прогресувати та із носа в буквальному сенсі “тече” — варто перейти до більш сильних судинозвужуючих препаратів. Але перед цим обов’язково потрібно проконсультуватися з лікарем та використовувати такі препарати чітко слідуючи інструкції.
  • Також лікарі радять комбінувати різні види засобів. Наприклад, можна промивати носову порожнину різними розчинами, використовувати спреї на соляній основі. А щоб зняти набряк, лікарі радять придбати антигістамінні гелі або спреї.
  • Варто бути вкрай обережними з інгаляціями, говорять лікарі. Адже дуже надмірна волога та температура можуть створити сприятливі умови для розвитку шкідливих бактерій у нашій мікрофлорі. А вони, у свою чергу, можуть викликати масу ускладнень.
  • Також у допомозі з нежиттю чудово працюють традиційні препарати, які часто варто розводити у гарячій воді.
  • Якщо такий неприємний симптом, як нежить триває від 7 днів і більше — значить він перейшов з вірусного захворювання до бактеріального. Інакше кажучи, гайморит, фронтит та інші інфекційні захворювання носових і лобних пазух. До того ж, якщо ви відчуваєте біль та ломоту при нахилі голови — варто негайно звернутися до лікаря та пройти курс лікування.
  • Головна порада від лікарів — не затягувати цей процес, адже він переходить в хронічний і тоді з ним буде важче боротись.

Бережіть себе та своїх близьких!

Схожі статті

Експерти поділились, яка каша є найкориснішою: гречка, вівсянка чи перловка – що найкраще сприяє схудненню

Сьогодні ми детально розповімо вам про користь та переваги найпопулярніших круп, які є доступними для кожної людини. Експерти назвали найкориснішу кашу.

Як покращити стан шкіри без косметолога в домашніх умовах: 5 простих способів, про які ви точно не знали

Сьогодні ми поділимось з вами корисними порадами, що допоможуть покращити стан вашої шкіри в домашніх умовах. Дотримуючись цих простих правил, послуги косметологів вам не знадобляться.

5 трендів манікюру, які повернуться в моду цієї весни: акварель, натуральні кольори, краса в простоті (Фото)

Сьогодні ми розкриємо вам всі нові тенденції в дизайні манікюру. Деякі тренди повернулись в моду саме цієї весни, тож обирайте найкращий дизайн на ваш смак.

Просто додай це у шампунь: блискуче волосся без посічених кінчиків і сивини гарантоване. Копієчний засіб

Посічені кінчики - не лише косметична проблема, а й ознака того, що волосся потребує додаткового догляду. Пропонуємо до вашої уваги основні причини посічених кінчиків та лайфхаки для відновлення.

Просто додай це у шампунь: глянцеве волосся без посічених кінчиків гарантовано. Салонний догляд вдома

Мати шикарне волосся, наче з обкладинки, — це мрія багатьох людей. Комусь пощастило отримати його від народження, а для когось це щоденна тинанічна робота.

Чому не можна стригти самого себе: народні прикмети, пов’язані з волоссям, та їх пояснення

Стрижка волосся – це завжди особливий момент для кожної людини. Переважно зробити зміни в зачісці наважуються в якийсь із доволі складних періодів життя.