Тримати у руках ці хрусткі папірці стає небезпечно

У час пандемії більше шансів заразитися коронавірусом та іншими бактеріями мають ті, хто постійно розраховується готівкою. Що ж зберігають на собі такі бажані для декого грошові куп'юри?

 

Це приголомшує, але  дослідники з Центру геноміки та системної біології Нью-Йоркського університету виявили на доларових купюрах з американського банку Manhattan bank близько 3000 видів бактерій.

Поряд з цим є втішна новина: не всі мікроорганізми є патогенними, а наш імунітет зобов’язаний боротися з інфекцією.

Крім того, щоб спричинити інфекцію, необхідна певна кількість організмів, яка залежить від збудника.

Щоб заразитися, наприклад, сальмонелою, необхідно проковтнути велику кількість бактерій, яка обезсилить нормальну мікрофлору кишечника.

Вчені також виявили більше мікробів на паперових купюрах, ніж на монетах. Це пояснюється тим, що у складі сплаву монет є нікель, мідь, срібло і цинк – метали, які мають протимікробні властивості.

Інші фактори, що впливають на кількість мікроорганізмів на купюрах – це вік грошей і номінал.Старіші гроші «носять» на собі більше мікробів, ніж нещодавно надруковані. А на купюрах меншої вартості затримується більше бактерій, бо вони частіше знаходяться в обігу.

Розрахунок готівкою - велика ймовірність заразитися.
Розрахунок готівкою – велика ймовірність заразитися.

Температура і вологість також мають значення: гроші, котрі дала на здачу продавчиня м’ясного відділу на ринку, буде мати в рази більше бактерій, ніж ті, що ви отримали на касі у маркеті, бо масляне середовище є сприятливим для виживання бактерій.

Щодо коронавірусної інфекції, то вчені із Нью-Йоркського університету  ще досліджують скільки вірусних частинок зазвичай необхідно для зараження.

Тому так важливо  часто мити руки й носити зі собою антисептик. І варто подумати про перехід на розрахунок банківською картою.

Схожі статті

Дієтологи назвали найкорисніший сніданок – таку смакоту їдять Тіна Кароль та Катерина Осадча

Сьогодні ми поділимось з вами, чому ж не варто пропускати сніданок, а також розповімо про найкорисніші продукти, що допоможуть підтримувати тіло в тонусі протягом усього дня.

Аніта Луценко розповіла, як зменшити талію і схуднути в руках: найефективніші вправи цієї весни

Відома спортсменка та тренерка Аніта Луценко в особистому фотоблозі поділилась ефективними порадами щодо схуднення. Сьогодні ми розповімо про найкращі вправи, що стали трендом цієї весни.

В рази корисніша за звичайну крупу: рецепт каші із зеленої гречки для тих, хто піклується про здоров’я

А чи знали ви, що гречка здатна зміцнювати імунітет та є найкориснішою крупою, яка насичена великою кількістю поживних речовин? Сьогодні ми розповімо вам про корисні властивості зеленої гречки.

Експерти поділились, яка каша є найкориснішою: гречка, вівсянка чи перловка – що найкраще сприяє схудненню

Сьогодні ми детально розповімо вам про користь та переваги найпопулярніших круп, які є доступними для кожної людини. Експерти назвали найкориснішу кашу.

Як покращити стан шкіри без косметолога в домашніх умовах: 5 простих способів, про які ви точно не знали

Сьогодні ми поділимось з вами корисними порадами, що допоможуть покращити стан вашої шкіри в домашніх умовах. Дотримуючись цих простих правил, послуги косметологів вам не знадобляться.

5 трендів манікюру, які повернуться в моду цієї весни: акварель, натуральні кольори, краса в простоті (Фото)

Сьогодні ми розкриємо вам всі нові тенденції в дизайні манікюру. Деякі тренди повернулись в моду саме цієї весни, тож обирайте найкращий дизайн на ваш смак.