Три рослини, зовсім не примхливі в догляді та корисні для людини

Ми живемо у світі, де все взаємопов'язане, все піддається взаємному впливу. З точки зору божественної гармонії усе живе взаємодіє – люди, тварини, рослини. Усе має свій смисл і своє призначення. Розібратися у всьому доволі складно, але можна з чогось почати.

Життя стало ненормальне: звечора ковтаємо валер’яну, щоб заснути, зранку п’ємо каву, щоб проснутися. Але, якби були трохи уважніші до себе і до всього, що нас оточує, то можна постаратися створити відповідну атмосферу чи умови для упорядкування власного режиму, сну, а, відтак, − для кращого самопочуття і здоров’я. Давайте спробуємо поекспериментувати з квітами.

Прихильники фен шую (стародавня китайська наука, що досліджує взаємодію предметів між собою і вплив їх на людину) стверджують, що зовсім не все одно, які у вас в помешканні рослини і тим паче, в яких кімнатах вони знаходяться.

Бо кімнатні рослини живі і мають безпосередній вплив на наше здоров’я, самопочуття, настрій, успішність, добробут і навіть сімейний стан.

Вони виділили три рослини, невибагливі у догляді, але які корисно тримати саме у спальні.

Першість між ними має, звичайно, герань.

Цю квітку називають домашнім лікарем. Її листки мають сильний протибактеріальний ефект, вона поглинає вологу (тому взимку її не варто тримати не підвіконнику, під батереєю) і нормалізує сон. А влітку ця проста і красива квітка врятує ваш сон від надокучливих комарів і мух.

Герань
Герань

Під номером два – рослина, яка має назву спатіфілум.

В народі її  називають “жіноче щастя”.

Квітка слугує оберегом для сім’ї. Кохані, у яких в спальні є ця рослина ніколи не сваряться і завжди бажані один одному. Існує думка, що квітка допомагає зачати малюка. Ну, а  одиноким квітка допоможе знайти свою другу половину.

Спатіфілум
Спатіфілум

І третє місце зайняв хлорофітум.

Найбільша його перевага в тому, що він добре поглинає вуглекислий газ і очищає повітря.

Хлорофітум
Хлорофітум

Усі квіти є багаторічними і доволі невибагливими у догляді. Головне – не забувати їх вчасно поливати.

Схожі статті

Дієтологи назвали найкорисніший сніданок – таку смакоту їдять Тіна Кароль та Катерина Осадча

Сьогодні ми поділимось з вами, чому ж не варто пропускати сніданок, а також розповімо про найкорисніші продукти, що допоможуть підтримувати тіло в тонусі протягом усього дня.

Аніта Луценко розповіла, як зменшити талію і схуднути в руках: найефективніші вправи цієї весни

Відома спортсменка та тренерка Аніта Луценко в особистому фотоблозі поділилась ефективними порадами щодо схуднення. Сьогодні ми розповімо про найкращі вправи, що стали трендом цієї весни.

В рази корисніша за звичайну крупу: рецепт каші із зеленої гречки для тих, хто піклується про здоров’я

А чи знали ви, що гречка здатна зміцнювати імунітет та є найкориснішою крупою, яка насичена великою кількістю поживних речовин? Сьогодні ми розповімо вам про корисні властивості зеленої гречки.

Як покращити стан шкіри без косметолога в домашніх умовах: 5 простих способів, про які ви точно не знали

Сьогодні ми поділимось з вами корисними порадами, що допоможуть покращити стан вашої шкіри в домашніх умовах. Дотримуючись цих простих правил, послуги косметологів вам не знадобляться.