Як схуднути восени: поради фахівців

Ближче до зими більшість людей стикаються з проблемою: зайві кілограми, від яких успішно позбулися влітку, починають повертатися.

Восени зайві сантиметри на талії менш помітні завдяки об’ємним светрам, але це, мабуть, єдиний плюс цього сезону в плані схуднення.

Ближче до зими більшість людей стикаються з проблемою: зайві кілограми, від яких успішно позбулися влітку, починають повертатися. Відчуття голоду застає зненацька і змушує робити набіги на холодильник в пошуках «що б мені смачненького з’їсти».

В цій статті ми розповімо про те, як перемогти апетит і чим харчуватися восени, щоб не погладшати.

Як не набрати вагу восени

Восени складніше обмежувати себе в харчуванні. Рум’яна випічка, гарячі супи, смачні другі страви – світ пропонує безліч спокус для людини на дієті. Коли спокуса велика, відбуваються зриви, і втрачені кілограми повертаються знову.

У гонитві за красивим тілом допоможе фітнес. Щоденне кардіо підвищить м’язовий тонус і прискорить обмін речовин. Чим різноманітнішим буде аеробне навантаження, тим успішніше людина позбудеться зайвих кілограмів.

Не набрати вагу восени допоможуть регулярні тренування: фахівці радять виділяти на кардіо 30-40 хвилин щодня. Підійде ходьба, біг та інша аеробна активність.

Осіння дієта для схуднення

Осінні дієти повинні бути різноманітними, оскільки бідний раціон не забезпечує всі потреби організму. Тому слід використовувати всі види овочів і фруктів, які вам доступні – як в свіжому, так і в приготовленому на пару вигляді.

Щоб схуднути, потрібно скоротити споживання швидких вуглеводів. Саме вони призводять до набору зайвої ваги. Відмовитися доведеться від перекусів на бігу солодким і випічкою, перейти з харчування у фастфудах на домашню їжу.

Жирна їжа має аналогічний шкідливий вплив. Найчастіше людина навіть не помічає, як випиває добову норму жирів, просто додаючи молоко або вершки до кави.

Схуднення
Схуднення

Тим, хто сидить на дієті, перевагу слід віддавати нежирним сортам м’яса: білого м’яса індички і курки, телятини. Баранина, яловичина, свинина не сприятимуть схудненню.

Звернути увагу потрібно і на спосіб приготування гарячих страв. Дієтологи рекомендують тушити м’ясні продукти без додавання олії, а також готувати в пароварці. Таким чином їжа вийде легкою і нежирною, вона буде легше засвоюватися організмом.

Відмовитися доведеться і від магазинних соусів. Майонез, кетчуп і інші підсилювачі смаку містять велику кількість «шкідливих» калорій. Альтернативою звичним соусам стануть наступні заправки: соєвий соус, лимонна кислота і оливкова олія. При цьому кількість олії не повинна перевищувати однієї-двох чайних ложок на одну порцію салату.

Схожі статті

Експерти поділились, яка каша є найкориснішою: гречка, вівсянка чи перловка – що найкраще сприяє схудненню

Сьогодні ми детально розповімо вам про користь та переваги найпопулярніших круп, які є доступними для кожної людини. Експерти назвали найкориснішу кашу.

Як покращити стан шкіри без косметолога в домашніх умовах: 5 простих способів, про які ви точно не знали

Сьогодні ми поділимось з вами корисними порадами, що допоможуть покращити стан вашої шкіри в домашніх умовах. Дотримуючись цих простих правил, послуги косметологів вам не знадобляться.

5 трендів манікюру, які повернуться в моду цієї весни: акварель, натуральні кольори, краса в простоті (Фото)

Сьогодні ми розкриємо вам всі нові тенденції в дизайні манікюру. Деякі тренди повернулись в моду саме цієї весни, тож обирайте найкращий дизайн на ваш смак.

Просто додай це у шампунь: блискуче волосся без посічених кінчиків і сивини гарантоване. Копієчний засіб

Посічені кінчики - не лише косметична проблема, а й ознака того, що волосся потребує додаткового догляду. Пропонуємо до вашої уваги основні причини посічених кінчиків та лайфхаки для відновлення.

Просто додай це у шампунь: глянцеве волосся без посічених кінчиків гарантовано. Салонний догляд вдома

Мати шикарне волосся, наче з обкладинки, — це мрія багатьох людей. Комусь пощастило отримати його від народження, а для когось це щоденна тинанічна робота.

Чому не можна стригти самого себе: народні прикмети, пов’язані з волоссям, та їх пояснення

Стрижка волосся – це завжди особливий момент для кожної людини. Переважно зробити зміни в зачісці наважуються в якийсь із доволі складних періодів життя.