Небажання носити маску може свідчити про психічні відхилення: дослідження

Результати дослідження показали, що у людей, які відмовляються від носіння масок, присутні такі риси, як ворожість і прийняття ризику.

Медичну маску у всьому світі визначили як необхідний засіб захисту від коронавірусу, пандемія якого не вщухає в усіх країнах. Цей засіб не захищає на 100% від нового небезпечного вірусу, але хоча би зменшує ризик заразитися. Однак деяких людей просто неможливо змусити вдягнути маску. Вони знаходять тисячі відмовок, щоб не носити засіб, який, в тому числі, може допомогти іншим не заразитися від них.

На думку вчених, небажання людини носити медичні маски може говорити про наявність у неї психічного розладу. Про це пише видання The Sun.

Участь в дослідженні взяли 1500 добровльців у віці 15-73 років. Результати показали, що у людей, які відмовляються від носіння захисних масок, присутні такі риси, як ворожість і прийняття ризику.

Маска
Маска

Це властиво особистостям з антисоціальною розладом. Таким людям притаманна погана поведінка, багаторазові порушення закону, аж до серйозних злочинів.

За словами вчених, ці риси частково пояснюють причину, по якій люди відмовляються дотримуватися заходів профілактики навіть при зростанні випадків захворювання і смертей від коронавіруса.

Дослідники сподіваються, що їхня робота допоможе владі підвищити обізнаність про користь захисних масок в період пандемії.

Схожі статті

Просто додай це у шампунь: блискуче волосся без посічених кінчиків і сивини гарантоване. Копієчний засіб

Посічені кінчики - не лише косметична проблема, а й ознака того, що волосся потребує додаткового догляду. Пропонуємо до вашої уваги основні причини посічених кінчиків та лайфхаки для відновлення.

Просто додай це у шампунь: глянцеве волосся без посічених кінчиків гарантовано. Салонний догляд вдома

Мати шикарне волосся, наче з обкладинки, — це мрія багатьох людей. Комусь пощастило отримати його від народження, а для когось це щоденна тинанічна робота.

Чому не можна стригти самого себе: народні прикмети, пов’язані з волоссям, та їх пояснення

Стрижка волосся – це завжди особливий момент для кожної людини. Переважно зробити зміни в зачісці наважуються в якийсь із доволі складних періодів життя.

Шкіра, як шовк: поради від українських та голлівудських зірок – Дорофєєва, Полякова, Еністон, Йохансон та інші

Знайти дієвий метод догляду за шкірою для досягнення ідеального результату — завдання не з простих. Втім українські та голлівудські зірки поділились своїми робочими лайфхаками.

Секрет розкішної фігури: фіналістка “Холостяка-12” Саша Мудра поділилася рецептом протеїнових коктейлів

Українські зірки та учасники телевізійних шоу хочуть мати здоровий та привабливий зовнішній вигляд. Фіналістка "Холостяка-12" Саша Мудра поділилася рецептом смачних протеїнових коктейлів.

Місячний календар стрижок на лютий 2023: сприятливі дні для зміни зачіски, щоб волосся росло як у Мішиної

Хоча б раз у своєму житті кожна дівчина наважувалась на зміни у зовнішності користуючись місячним календарем. Який може підказати, що станеться з волоссям та з вашими справами, якщо підстригтися у певну дату.