Чому варто вживати морську капусту: пояснення лікарів

У водоростях є багато необхідних людині вітамінів і мінералів, що робить їх одним з найбільш корисних для здоров'я продуктів.

Багато людей недооцінюють морську капусту, а даремно. Водорості містять мало калорій, жирів і холестерину. Зате в них є багато необхідних людині вітамінів і мінералів, що робить їх одним з найбільш корисних для здоров’я продуктів.

Морська капуста багата йодом. Взагалі, морські водорості – один з найкращих джерел йоду, який вони поглинають з морської води. Йод – важливий мінерал, необхідний для правильного росту і вироблення гормонів. З цієї причини вагітним жінкам і годуючим мамам варто збільшити споживання йоду.

Велике значення морська капуста має і в контролюванні ваги людини. Попередні дослідження показали, що вживання в їжу морських водоростей може допомогти зменшити кількість жиру в організмі людини.

Важливу роль водорості відіграють і в покращенні травлення. Клітковина морських водоростей підтримує правильне травлення. Морські водорості також мають м’яку послаблюючу дію, яка допомагає полегшити запор.

Морська капуста
Морська капуста

Цей корисний продукт підтримує здоров’я порожнини рота. Водорості можуть бути корисні для наших зубів. Вважається, що екстракт морських водоростей захищає від карієсу і запалення ясен. Морські водорості також допомагають захистити ротову порожнину від шкідливих бактерій, які в іншому випадку могли б викликати інфекції порожнини рота.

Чудова новина для жінок – водорості уповільнюють старіння шкіри. Живильні речовини, амінокислоти і антиоксиданти, що містяться в морських водоростях, живлять шкіру і захищають її від запалень, надмірного впливу сонця і шкідливого впливу забруднювачів навколишнього середовища. Також з часом морські водорості можуть допомогти мінімізувати ознаки старіння.

Вони зміцнюють кістки. Морська капуста багата кальцієм і магнієм, які є важливими мінералами для здоров’я кісток.

Водорості підтримують здоров’я серця. Вони ефективно знижують холестерин, що в довгостроковій перспективі захищає серце. Вони допомагають поліпшити кровообіг, щоб запобігти високому кров’яному тиску, який є основним фактором ризику інсульту і серцевої недостатності.

Тож, якщо ви ще включили цей скромний, але такий корисний продукт у свій раціон, то саме час це зробити.

Схожі статті

Як покращити стан шкіри без косметолога в домашніх умовах: 5 простих способів, про які ви точно не знали

Сьогодні ми поділимось з вами корисними порадами, що допоможуть покращити стан вашої шкіри в домашніх умовах. Дотримуючись цих простих правил, послуги косметологів вам не знадобляться.

5 трендів манікюру, які повернуться в моду цієї весни: акварель, натуральні кольори, краса в простоті (Фото)

Сьогодні ми розкриємо вам всі нові тенденції в дизайні манікюру. Деякі тренди повернулись в моду саме цієї весни, тож обирайте найкращий дизайн на ваш смак.

Просто додай це у шампунь: блискуче волосся без посічених кінчиків і сивини гарантоване. Копієчний засіб

Посічені кінчики - не лише косметична проблема, а й ознака того, що волосся потребує додаткового догляду. Пропонуємо до вашої уваги основні причини посічених кінчиків та лайфхаки для відновлення.

Просто додай це у шампунь: глянцеве волосся без посічених кінчиків гарантовано. Салонний догляд вдома

Мати шикарне волосся, наче з обкладинки, — це мрія багатьох людей. Комусь пощастило отримати його від народження, а для когось це щоденна тинанічна робота.

Чому не можна стригти самого себе: народні прикмети, пов’язані з волоссям, та їх пояснення

Стрижка волосся – це завжди особливий момент для кожної людини. Переважно зробити зміни в зачісці наважуються в якийсь із доволі складних періодів життя.

Шкіра, як шовк: поради від українських та голлівудських зірок – Дорофєєва, Полякова, Еністон, Йохансон та інші

Знайти дієвий метод догляду за шкірою для досягнення ідеального результату — завдання не з простих. Втім українські та голлівудські зірки поділились своїми робочими лайфхаками.