Названий фактор, який вдвічі збільшує ризик смерті від коронавірусу

Майбутні мами частіше помирають від коронавірусної хвороби, чим не вагітні жінки.

Вагітні жінки помирають від ускладень COVID-19 частіше за інших жінок з коронавірусом.

Про це заявляють спеціалісти Центру по контролю і профілактиці захворювань Сполучених Штатів Америки.

Такі висновки вчені зробили, грунтуючись на статистиці, зібраній з 22 січня по 3 жовтня 2020 року, повідомляє The Washigton Post.

З більш ніж 19 тисяч вагітних жінок, хворих на COVID-19, чиї дані аналізували науковці, померли 33 пацієнтки. Смертність в цій категорії становить 0,2%, зазначають науковці.

Серед не вагітних жінок, заражених китайським коронавірусом, цей показник був в два рази нижчим. Фахівці Центру пояснюють це фізіологічними змінами, що відбуваються в організмі майбутньої матері: почастішанням пульсу, зниженням ємності легень і змінами в імунній системі організму.

Вагітна жінка
Вагітна жінка

Водночас, вірусологи вважають, що вагітні жінки мають такий же ризик інфікуватися SARS-CoV-2, як і інші дорослі люди. Однак не варто забувати, що в організмі вагітної жінки відбувається ряд фізіологічних змін, що підвищують ймовірність зараження будь-яким вірусом загалом. Адже вагітність є не чим іншим, як природним імунодефіцитним станом. Плід для жіночого організму є таким собі “трансплантатом”, носієм чужорідних їй білків, і механізм зниження функції імунної системи просто необхідний для успішного перебігу вагітності, він запобігає таким несприятливим речам, як викидні та імунологічний конфлікт між організмом матері та дитини.

Можливість передачі коронавіруса від матері до малята науковці називають малоймовірною. Водночас вони підкреслюють, що після народження малюк може інфікуватися коронавірусом від хворої матері.

Схожі статті

Дієтологи назвали найкорисніший сніданок – таку смакоту їдять Тіна Кароль та Катерина Осадча

Сьогодні ми поділимось з вами, чому ж не варто пропускати сніданок, а також розповімо про найкорисніші продукти, що допоможуть підтримувати тіло в тонусі протягом усього дня.

Аніта Луценко розповіла, як зменшити талію і схуднути в руках: найефективніші вправи цієї весни

Відома спортсменка та тренерка Аніта Луценко в особистому фотоблозі поділилась ефективними порадами щодо схуднення. Сьогодні ми розповімо про найкращі вправи, що стали трендом цієї весни.

В рази корисніша за звичайну крупу: рецепт каші із зеленої гречки для тих, хто піклується про здоров’я

А чи знали ви, що гречка здатна зміцнювати імунітет та є найкориснішою крупою, яка насичена великою кількістю поживних речовин? Сьогодні ми розповімо вам про корисні властивості зеленої гречки.

Як покращити стан шкіри без косметолога в домашніх умовах: 5 простих способів, про які ви точно не знали

Сьогодні ми поділимось з вами корисними порадами, що допоможуть покращити стан вашої шкіри в домашніх умовах. Дотримуючись цих простих правил, послуги косметологів вам не знадобляться.