Хворі зуби можуть стати причиною інфаркту

Лікарі попереджають - навіть карієс може спровокувати серйозну хворобу.

Здавалося б, який зв’язок між зубами і серцем? Однак, ігнорування проблем із зубами може мати дуже серйозні наслідки. Медики попереджають: навіть карієс може спровокувати серйозну недугу. Зокрема, інфаркт.

Хвороби зубів можуть привести до численних неприємностей. Так, хворі зуби справді можуть стати причиною ішемічної хвороби серця та інфаркту.

Крім того, якщо пацієнт страждає від хронічного пародонтиту, ризик отримати серцеву недостатність зростає вдвічі. Вся справа в тому, що бактерії, що розмножуються в пародонті – тканинах, що оточують зуб, потрапляють в кровоносну систему. Після цього вони викликають запальні процеси в судинах і викликають утворення тромбів, що згодом призводить до вкрай серйозних проблем з серцем. Все це відбувається у випадку, якщо людина довгий час не звертається за стоматологічною допомогою, незважаючи на поганий стан зубів.

Хворі зуби
Хворі зуби

Мало того, якщо в порожнині рота відбуваються запальні процеси, а також є зруйновані зуюи або деяких взагалі немає, людина не може якісно пережовувати їжу, через що на травну систему лягає додаткове навантаження. У перспективі це може призвести до хронічного гастриту, виразки шлунка або панкреатиту.

Тож не зволікайте з візитом до стоматолога – адже це навіть важливіше, ніж багато людей звикли думати.

Схожі статті

Дієтологи назвали найкорисніший сніданок – таку смакоту їдять Тіна Кароль та Катерина Осадча

Сьогодні ми поділимось з вами, чому ж не варто пропускати сніданок, а також розповімо про найкорисніші продукти, що допоможуть підтримувати тіло в тонусі протягом усього дня.

Аніта Луценко розповіла, як зменшити талію і схуднути в руках: найефективніші вправи цієї весни

Відома спортсменка та тренерка Аніта Луценко в особистому фотоблозі поділилась ефективними порадами щодо схуднення. Сьогодні ми розповімо про найкращі вправи, що стали трендом цієї весни.

В рази корисніша за звичайну крупу: рецепт каші із зеленої гречки для тих, хто піклується про здоров’я

А чи знали ви, що гречка здатна зміцнювати імунітет та є найкориснішою крупою, яка насичена великою кількістю поживних речовин? Сьогодні ми розповімо вам про корисні властивості зеленої гречки.

Як покращити стан шкіри без косметолога в домашніх умовах: 5 простих способів, про які ви точно не знали

Сьогодні ми поділимось з вами корисними порадами, що допоможуть покращити стан вашої шкіри в домашніх умовах. Дотримуючись цих простих правил, послуги косметологів вам не знадобляться.