Вчені встановили, що симптоми інфаркту можуть «маскуватися» під застуду

Стан, схожий на грип або ГРВІ, може говорити про проблеми з серцем.

Кашель — це не обов’язково симптом якогось вірусного захворювання, він може свідчити про проблеми з серцем. Так, вчені з Великобританії з’ясували, що стан, схожий на ГРВІ або грип, може говорити про порушення в роботі серця. Про це повідомляє Med2.

За словами вчених, в деяких випадках серцевий напад трапляється раптово і несподівано. Однак частіше інфаркт розвивається повільно, приносячи людині дискомфорт.

В області серця можуть періодично виникати легкі болі, які свідчать про певні проблеми. Якщо вони супроводжуються кашлем, що довго не проходить, то варто обовязково звернутися до медиків і пройти обстеження.

Кашель
Кашель

Вчені стверджують, що часто люди, у яких розвивається передінфарктний стан, навіть не помічають його ознак. Особливо це небезпечно в осінній та весняний період, коли ознаки проблем із серцем приписують менш небезпечним застуді або грипу. Тим часом, якщо людина кілька тижнів страждає від кашлю, то це може вважатися сигналом про наближення інфаркту.

Про проблеми з серцем може свідчити тиск в грудях, що не проходить тривалий час. Навіть печія з сильним болем може говорити про підвищену небезпеку інфаркту. При появі таких ознак рекомендується відразу ж звернутися до медиків і пройти повне обстеження.

Схожі статті

Експерти поділились, яка каша є найкориснішою: гречка, вівсянка чи перловка – що найкраще сприяє схудненню

Сьогодні ми детально розповімо вам про користь та переваги найпопулярніших круп, які є доступними для кожної людини. Експерти назвали найкориснішу кашу.

Як покращити стан шкіри без косметолога в домашніх умовах: 5 простих способів, про які ви точно не знали

Сьогодні ми поділимось з вами корисними порадами, що допоможуть покращити стан вашої шкіри в домашніх умовах. Дотримуючись цих простих правил, послуги косметологів вам не знадобляться.

5 трендів манікюру, які повернуться в моду цієї весни: акварель, натуральні кольори, краса в простоті (Фото)

Сьогодні ми розкриємо вам всі нові тенденції в дизайні манікюру. Деякі тренди повернулись в моду саме цієї весни, тож обирайте найкращий дизайн на ваш смак.

Просто додай це у шампунь: блискуче волосся без посічених кінчиків і сивини гарантоване. Копієчний засіб

Посічені кінчики - не лише косметична проблема, а й ознака того, що волосся потребує додаткового догляду. Пропонуємо до вашої уваги основні причини посічених кінчиків та лайфхаки для відновлення.

Просто додай це у шампунь: глянцеве волосся без посічених кінчиків гарантовано. Салонний догляд вдома

Мати шикарне волосся, наче з обкладинки, — це мрія багатьох людей. Комусь пощастило отримати його від народження, а для когось це щоденна тинанічна робота.

Чому не можна стригти самого себе: народні прикмети, пов’язані з волоссям, та їх пояснення

Стрижка волосся – це завжди особливий момент для кожної людини. Переважно зробити зміни в зачісці наважуються в якийсь із доволі складних періодів життя.