Вчені назвали простий спосіб профілактики хвороб серця і судин

Надмірне захоплення солоною їжею стає причиною важких хвороб.

Щоб серце було здоровішим, потрібно переглянути своє харчування. Зменшення споживання солі – найкращий спосіб профілактики високого артеріального тиску і серцево-судинних захворювань.

До такого висновку прийшли вчені з Оксфордського університету у Великобританії і Університету Гріффіта в Австралії.

Науковці з’ясували, що країни із середнім і низьким рівнем доходів громадян несуть великі економічні втрати від неінфекційних захворювань. На першому місці – хвороби серця і судин.

На прикладі Камеруну вчені дослідили, як стратегії по скороченню споживання солі впливають на громадське здоров’я. Йдеться про інформаційні кампанії в ЗМІ, шкільні освітні програми і перехід на менш шкідливі замінники солі з низьким вмістом натрію.

Сіль
Сіль

Майже третина дорослого населення Камеруну страждає від високого артеріального тиску, і ключовим фактором тут служить надмірне захоплення солоною їжею.

Дослідження показало, що скорочення споживання солі може запобігти від 10 до 84 тисяч смертей, викликаних серцево-судинними захворюваннями.

Щодо країн з високим рівнем доходу, то стратегія скорочення споживання солі має полягати в модернізації харчової промисловості. Адже виробники часто додають занадто багато солі в харчові продукти.

Схожі статті

Дієтологи назвали найкорисніший сніданок – таку смакоту їдять Тіна Кароль та Катерина Осадча

Сьогодні ми поділимось з вами, чому ж не варто пропускати сніданок, а також розповімо про найкорисніші продукти, що допоможуть підтримувати тіло в тонусі протягом усього дня.

Аніта Луценко розповіла, як зменшити талію і схуднути в руках: найефективніші вправи цієї весни

Відома спортсменка та тренерка Аніта Луценко в особистому фотоблозі поділилась ефективними порадами щодо схуднення. Сьогодні ми розповімо про найкращі вправи, що стали трендом цієї весни.

В рази корисніша за звичайну крупу: рецепт каші із зеленої гречки для тих, хто піклується про здоров’я

А чи знали ви, що гречка здатна зміцнювати імунітет та є найкориснішою крупою, яка насичена великою кількістю поживних речовин? Сьогодні ми розповімо вам про корисні властивості зеленої гречки.

Як покращити стан шкіри без косметолога в домашніх умовах: 5 простих способів, про які ви точно не знали

Сьогодні ми поділимось з вами корисними порадами, що допоможуть покращити стан вашої шкіри в домашніх умовах. Дотримуючись цих простих правил, послуги косметологів вам не знадобляться.