Вчитель із Заліщиків Тернопольської області здобув премію у 250 тисяч гривень

Переможцем національної премії Global Teacher Prize Ukraine 2020 став учитель історії та громадянського суспільства з міста Заліщики Тернопільської області Василь Дяків.

Переможець обігнав майже три тисячі конкурентів.

На урочистій церемонії вручення премії, яка цьогоріч у грошовому еквіваленті склала 250 тисяч гривень, Василь Дяків сказав, що його найбільша перевага у тому, що він завжди любив вчитися і продовжує це робити постійно.

Перемога вчителя провінційного містечка не була випадковою. У 2019 році Василь Дяків переміг у конкурсі «Учитель року» Міністерства освіти та науки України, має звання “Заслужений вчитель України. Педагог підготував шість десятків учнів до участі у обласних етапах конкурсів.

За визначенням переможця, вчитель Української національної школи повинен бути особистістю, патріотом і новатором.

Церемонія урочистого нагородження

Також Василь Дяків отримав можливість відвідати найбільшу світову освітню подію Global Education and Skills Forum 2021, а від організатора – громадської спілки «Освіторія», один рік безкоштовного навчання.

У номінації «Вибір серцем» відзначили львівського учителя української мови та літератури Олега Шведа, який впродовж тридцяти років працював з дітьми, що перебували на лікуванні у ОХМАТДИТі,та навчав їх по програмі.

Для довідки: Національна премія Global Teacher Prize Ukraine була започаткована у 2017 році як складова міжнародної премії Global Teacher Prize.

Як зазначила голова ГС «Освіторія» Зоя Литвин, премія була заснована для підняття престижності професії педагога.

Схожі статті

Сніжана Єгорова вперше висловилася про старшу дочку: “Надто довго народжувала одного за одним трьох дітей”

Знаменита українська телеведуча Сніжана Єгорова, яка втекла з України ще в 2021-му і раптом вийшла на зв'язок та засудила свою дочку Стасю Ровінську.

“Якого чорта все скривати?”: колега Єфросиніної та Горбунова розкрив те, що так довго приховувала Маша

Український ведучий не зміг промовчати та прокоментував конфлікт, який став причиною скандалу між його колегами - Єфросиніною та Горбуновим.

“Драма може бути”: 34-річна Надя Дорофєєва вперше розповіла про конфлікти з Мішею Кацуріним після весілля

Артистка зізналася, що без суперечок в родині не обходиться, проте вони з чоловіком вміють вчасно розібратися та вирішити конфліктну ситуацію.

42-річна Катерина Кухар серйозно травмувалася та не змогла приховати сльози: “Не зможу закінчити цей тур”

Українська балерина вразила зізнанням про отриману на виступі травму. Через неї Катерина не зможе завершити свій тур, тож шанувальникам балету доведеться зачекати.

Екс-холостячка Ксенія Мішина оригінально натякнула, що сумує за колишнім Еллертом: “Коли ж ми замутимо”

Відома українська акторка Ксенія Мішина та гуморист Олександр Еллерт розійшлися 3 роки тому. З тих пір багато чого змінилося, але колишні ще й знаходяться на шаленій відстані.

Що відомо про сина Насті Каменських і хто його батько: хлопчик вже давно виріс і з Попатом не знається

Знаменита українська співачка Настя Каменських регулярно отримує питання на рахунок імовірного поповнення в сім'ї, і зізнавалася, що вже втомилася від цього.