Кого з перших леді України вважають найкрасивішою: всі жінки політиків від Антоніни Кравчук до Олени Зеленської

У радянські часи було заведено: голова держави свою обраницю та родину не демонструє народу. Проте, з настанням незалежності, в Україні ці постулати рухнули.

До 1991 року у суспільстві була сформована думка про те, що голова держави не має ділитися ніякими подробицями особистого життя. Дружини генсеків завжди лишалися у тіні, але в один момент все змінилося. В Україні вже у 1990-ті замислилися про те, що президент – це не далека і тим більше не сакральна фігура.

Людмила Кучма

Проте, аж до 2004 року все ж таки перші леді намагалися уникати великої публічності. Так, лише старше покоління згадає Антоніну Кравчук, дружину, а нині вдова першого Президента України. Як і попередниця, не супроводжувала спершу в офіційних візитах свого обранця і Людмила Кучма. Проте, зустріч з Гіларі Клінтон її змінила.

А ось Катерина Ющенко – навпаки була персоною публічною. Вона заради коханого проміняла Штати на Україну, підтримувала Віктора після отруєння, а за часи його президентства активно займалася благодійністю.

Катерина Ющенко

Її наступниця, Людмила Янукович, уникала прямої публічності, але популярною стала завдяки кумедним фразам про “Батя, я стараюсь” та наколоті апельсини. Ходили чутки про те, що після того, як її горе-обранець переїхав у президентське крісло, він знайшов собі нову дружину.

Людмила Янукович

А у 2014 місце першої леді зайняла Марина Порошенко. У шлюбі з Петром вона прожила 40 років та виховала 4-ро дітей. Займалася проблемами інклюзивної освіти.

Марина Порошенко

Нинішній дружині президента на долю випало непросте випробування. Проте, до війни вона супроводжувала чоловіка, займалася благодійністю, а у вільний час вона встигала навіть на фотосесії модних журналів.

Схожі статті

У родині Віктора Павліка поповнення – крихітне малятко ощасливило сімʼю: “У неї є ми, а вона є у нас”

Дочка знаменитого українського виконавця Віктора Павліка Христина повідомила про те, що в її родині сталося невеличке поповнення, яке її ощасливило.

Екс-учасниця Віа-Гри Надя Мейхер забула про фотошоп на одному фото: всі побачили, що широкі не тільки стегна

Знаменита українська співачка Надія Мейхер вразила мережу новими фотографіями, на яких засвітила широкі плечі. Що відбувається? Детальніше в матеріалі.

“Здавалося, що ми хочемо створити сім’ю”: Влад Міцкевич знову заговорив про роман з Олею Поляковою

Знаменитий український кухар Влад Міцкевич доповнив свої зізнання на рахунок роману з Олею Поляковою і розповів, що відбувалося між ним та співачкою.

Так роблять шеф-кухарі в ресторанах: один секретний інгредієнт — і будь-яке м’ясо буде фантастичним

Хоча м'ясо саме по собі доволі ситний та приємний на смак продукт, його можна зробити ще кращим, якщо використати секретний інгредієнт. Що саме?

Знову червона помада: Тіна Кароль повернулася до колишнього образу – але виглядає вже інакше

Співачка Тіна Кароль не перестає вражати своїх шанувальників постійною зміною образів. Не встигли обговорити один, як усе кардинально змінилося.

Вікторія Сміюха з “НеАнгелів” вперше стала мамою за кордоном: про вагітність не знала навіть Слава Камінська

Після раптового зникнення, у житті другої учасниці "НеАнгели" Вікі Сміюхи відбулися значні зміни. Сама артистка мовчить, але іноді її "прориває".