Гора смакоти зі склянки кефіру: як приготувати пишні оладки за 10 хвилин без дріжджів і заморочок

Оладки — класична страва, яка зазвичай вживається на сніданок і користується шаленою популярністю в усьому світі. Немає жодної країни, не знали про цей смаколик.

Оладки разом з млинцями вважаються однією з найвідоміших словʼянських страв, люблять їх і діти, і дорослі. Існує безліч рецептів приготування оладок і соусів до них, ми ж вам розповімо про тонкощі приготування найсмачніших домашніх оладок.

Трохи товщі, ніж млинці, і трохи тонші, ніж пампушки, класичні оладки – це смажені коржики до 5-6 міліметрів завтовшки, проте існує маса рецептів приготування значно більш пишних домашніх оладок. Найголовніший секрет – це, звичайно, тісто. Воно має бути трохи густішим, ніж для млинців. Така густота потрібна для того, щоб тісто не розтікалося сковорідкою. Перед використанням тісту потрібно дати настоятися, тому його замішують за годину або навіть дві до випікання оладок. Роблять тісто на оладки не тільки з пшеничного борошна, широко використовується гречане і кукурудзяне борошно.

Щоб оладки вийшли пишними, борошно потрібно обов’язково просіяти. Якщо ви готуєте оладки з використанням дріжджів та білків, вводьте білки тільки тоді, коли тісто підніметься, після чого потрібно дати тісту ще раз піднятися.

Якщо ви робите їх на кефірі, його слід підігріти до кімнатної температури, це потрібно для того, щоб сода і молочна кислота, що міститься в кефірі, вступили в реакцію – так оладки вийдуть більш ароматними та пишними. Для випікання потрібна товстодонна чи чавунна сковорода.

Не потрібно залишати в тісті ополоник, трясти його або охолоджувати. Викладати тісто на сковорідку краще великою ложкою або маленьким ополоником, зачерпуючи тісто біля краю ємності з ним. Тісто не буде липнути, якщо ополоник опускати в холодну воду перед тим, як зачерпнути тісто.

Інгредієнти

  • Кефір жирний — 500 мілілітрів
  • Курячі яйця — 3 штуки
  • Борошно пшеничне — 2 склянки
  • Олія рослина — 4 столових ложки
  • Цукор — 1 столова ложка
  • Сода — ¼ чайної ложки
  • Сіль — дрібка

Як приготувати смачні оладки

З’єднати яйця, цукор, сіль, налити половину кефіру, безперервно помішуючи, повільно насипати борошно. Замісити тісто.

Тісто для оладок
Тісто для оладок

Налити решту кефіру, ретельно розмішати і додати соду.
За допомогою великої ложки викласти тісто на сковороду маленькими порціями.

Смачні домашні оладки - це найкраща ідея для сніданку
Смачні домашні оладки 

Готувати оладки на кефірі з двох сторін до утворення скоринки.

Схожі статті

Без м’яса, а такі смачні! Пісні голубці з рисом по-буковинськи – родина уплітає їх швидше, ніж класичні

Сьогодні ми розкриємо вам секрет приготування нереально смачних, пісних голубців за старовинним буковинським рецептом. Ця страва аніскілечки не поступається класичному варіанту з м'ясом.