Залийте капусту кефіром. Швидкий заливний пиріг за бабусиним рецептом: готую вже кілька днів поспіль

Заливні пироги – унікальна та незвичайна страва, яка готується за абсолютно іншою технологію, на відміну від класичної випічки. Як зробити щось подібне вдома?

Домашні пиріжки, ватрушки, оладки, вареники і навіть піцу можна спекти з тіста на кефірі. Саме цей молочний продукт значно заощадить час, який необхідний для замішування.

Рецепти тіста на кефірі прості і підійде навіть не дуже свіжий кефір, щоб замісити тісто для булочок, пирогів або кексів. До основного продукту потрібно додати тільки звичайні і прості продукти: яйця, трохи солі та цукру, дрібку соди. Причому соду навіть не доведеться гасити, як для іншого виду тіста. Все зробить кислота, що міститься в кефірі. Саме тому готові вироби виходять повітряними, м’якими і довго не черствіють. Начинкою для кефірних пирогів, пиріжків, рулетів чи піци може стати все, що ви любите: фарш, капуста, яблука, гриби, варення, рис чи риба.

Всі, хто любить пироги, знайомі з не дуже трудомісткими рецептами заливних пирогів і цінують прості доступні продукти, мінімум часу на приготування, відмінний смак страви, що вийшла. Ніжне рідке тісто, основою якого є кефір, сметана або йогурт, виливають на начинку такого пирога і випікається в духовці. Готують такі пироги і у мультиварці. Найрізноманітніші начинки хороші в таких пирогах. Курка, м’ясо, риба або рибні консерви, овочі, фрукти – все, що ви любите, може стати основою заливного пирога, який іноді називають наливним.

Інгредієнти

  • Кефір 2.5% – 500 мл
  • Майонез – 250 г
  • Яйця курячі – 4 шт.
  • Борошно – 3 склянки
  • Сода – 1 ч. л.
  • Сіль – 1 щіпка
  • Капуста – 300 г
  • Курячий фарш – 200 г
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Цибуля зелена – за смаком
  • Зелень кропу – за смаком
  • Сіль – за смаком

Як приготувати заливний пиріг

Спочатку приготуємо тісто. Для цього в ємність виливаємо кефір і додавши туди банку майонезу (250 гр) та 4 яйця, перемішуємо.

Як зробити заливний пиріг 

Борошно змішуємо із содою та щіпкою солі. Висипаємо борошно в миску до майонезу з кефіром і перемішуємо до однорідної маси.
Фарш розморожуємо.

Капусту нарізаємо смужками середнього розміру, цибулину нарізаю чверть кільцями, а цибулю та кріп дрібно шинкуємо.

Готуємо заливний пиріг з капустою
Рецепт заливного пирога

Форму змащуємо олією і виливаємо в неї половину нашого тіста. Розкладаємо всю начинку (довільно) розрівнюючи, за бажання підсолимо начинку і заливаємо тістом, що залишилося.

Пиріг на сковороді рецепт
Пиріг з капустою рецепт

Ставимо форму із заливним пирогом в духовку і вмикаємо її на 220 градусів. Випікаємо 20-25 хвилин, а потім вимкнувши даємо пирогу дійти в духовці, що остигає, приблизно 5-10 хвилин.

Схожі статті

Без м’яса, а такі смачні! Пісні голубці з рисом по-буковинськи – родина уплітає їх швидше, ніж класичні

Сьогодні ми розкриємо вам секрет приготування нереально смачних, пісних голубців за старовинним буковинським рецептом. Ця страва аніскілечки не поступається класичному варіанту з м'ясом.