Смажені, хрусткі, повітряні та рум’яні – ті самі пиріжки з дитинства: секретний рецепт, який виходить завжди

Смажені пиріжки з картоплею із дріжджового тіста - це популярна страва, яка часто готується у різних кулінарних традиціях. Історія цієї страви йде в далекі часи.

Назва страви “смажені пиріжки з картоплею” говорить сама за себе – це пиріжки, приготовані з дріжджового тіста та начинені картоплею. Вони зазвичай смажаться на сковороді з використанням олії або вершкового масла.

Користь та шкода цієї страви залежать від способу приготування та інгредієнтів, які використовуються у рецепті. Картопля є гарним джерелом калію, вітаміну С, фолатів та антиоксидантів. Однак, якщо пиріжки глибоко смажаться або використовується велика кількість олії під час приготування, вони можуть містити велику кількість калорій та насичених жирів, що не дуже корисно для здоров’я.

Інгредієнти

  • Молоко – 250 мл
  • Дріжджі свіжі – 15 г
  • Цукор – 1 ст.
  • Борошно пшеничне – 400 г
  • Пюре з картоплі – 350 г
  • Гриби смажені – 150 г
  • Сіль – 0,5 ч.л.

Як приготувати пиріжки

У ємність виливаємо теплу воду, додаємо дріжджі, цукор, сіль. Якщо плануєте використовувати сухі дріжджі, вам знадобиться всього 5г.

Рецепт приготування пишного тіста на пиріжки
Рецепт приготування пиріжків

Додаємо столову ложку олії. Перемішуємо. Додаємо борошно і замішуємо тісто. Олією змащуємо чисту миску і укладаємо в неї тісто. Накриваємо харчовою плівкою і залишаємо при кімнатній температурі. Далі тісто потрібно обов’язково обім’яти, щоб видалити вуглекислий газ, що утворюється при бродінні дріжджів. Знову прибираємо тісто, але вже на 20 хвилин. Після нього вже можна буде ліпити пиріжки.

Поки тісто підходить, підготуємо начинку. Смажену цибулю, гриби та картопляне пюре, які ми з’єднуємо, добре перемішуємо.

Рецепт приготування пишного тіста на пиріжки
Як приготувати смачні пиріжки

Ділимо тісто на порції. Виходить приблизно 14-16 кульок. Найзручніше розкотити тісто в довгий джгутик і нарізати його на рівні частини. Розгортаємо кульки з тіста і викладаємо в серединку кожного начинку. Після закриваємо пиріжки: добре притискаємо ближче до начинки, защипуючи краї.

Укладаємо пиріжки швом вниз на поверхню, змащену олією. У сковороду наливаємо олію і приступаємо до смаження: викладаємо пиріжки, смажимо з кожного боку до золотистого кольору. Олію слід наливати стільки, скільки змогло покрити хоча б половинку пиріжка.

Видаляємо надлишки олії, викладаючи пиріжки спочатку на серветку, а потім перекладаємо в миску або на тарілку. Можна подавати до столу.

Схожі статті

Без м’яса, а такі смачні! Пісні голубці з рисом по-буковинськи – родина уплітає їх швидше, ніж класичні

Сьогодні ми розкриємо вам секрет приготування нереально смачних, пісних голубців за старовинним буковинським рецептом. Ця страва аніскілечки не поступається класичному варіанту з м'ясом.