Домашній холодець на новорічний стіл: розповідаємо, як варити холодець без желатину і щоб був прозорий

Кожна господиня має знати не лише, як варити холодець, а ще й як зробити холодець прозорим. Особливо рецепт стає актуальним взимку, коли наближаються новорічні свята. Погодьтеся, жоден святковий стіл не обходиться без цієї традиційної страви, тому сьогоднішний рецепт стане вам в нагоді.

Дізнайтеся, як приготувати холодець без желатину, щоб він був прозорий як сльоза.

Список інгредієнтів

Холодець готуватимемо з таких продуктів:

  • яловича голяшка – 2,6 кг;
  • яловича м’якоть – 1,5 кг;
  • качка – 2 кг;
  • морква;
  • цибуля;
  • фільтрована вода – 5 л;
  • часник;
  • сіль, чорний перець горошком, лавровий лист за смаком.

Покроковий рецепт холодця на новорічний стіл

Перед приготуванням холодця м’ясо спершу необхідно ретельно промити та замочити у холодній воді мінімум на 4 години, краще – на ніч. Після замочування ще раз промиваємо, верхні плівки на яловичині не видаляйте – вони добре желюють. Обрізайте лише те, що вам не подобається – місця з забрудненнями, печаттю, а все інше залиште.

Як варити холодець покроково
Як варити холодець покроково

У велику каструлю відправляємо все м’ясо, не розрізаючи. Викладаємо компактно. Заливаємо чистою холодною водою, вона має покрити вміст каструлі на 2-3 сантиметри. Накриваємо кришкою і відправляємо на вогонь. Перед закипанням додаємо очищену свіжу моркву, трохи пізніше – чорний перець та цибулю, її можна не очищати, але добре промити. Додаємо столову ложку солі для того, щоб добре просолилося м’ясо, а сам бульйон досолюватимемо вже в кінці варіння. Через дві години кипіння дістаємо овочі з нашого холодця.

Протягом усього процесу приготування обов’язково прибираємо ложкою пінку. Не допускайте бурхливого кипіння, варіть на слабкому вогні.

Як варити холодець покроково
Як варити холодець покроково

Після п’яти годин слабкого кипіння додаємо в бульйон лавровий лист і досолюємо за смаком. Ще годину, і знімаємо холодець з вогню. М’ясо дістаємо, в бульйон пропускаємо через прес 5 зубців часнику. Охолоджену яловичину і качку вручну перебираємо від кісток і перекладаємо по ємностям, присипаємо молотим чорним перцем. Заливаємо процідженим через сито з марлею бульйоном і ставимо в холодильник до застигання.

Як варити холодець покроково
Як варити холодець покроково

Відтепер ви знаєте, як зварити холодець прозорий і без желатину. На новорічному столі від страви буде неможливо відірватися. Смачного!

Схожі статті

Ексклюзивний рецепт від Тіни Кароль: смачна сирна паска на Великдень – з такою впорається кожна господиня

Великдень вже на носі, тож для цієї світлої події варто заздалегідь підготувати рецепти різноманітних смаколиків. Пропонуємо до вашої уваги секрет приготування сирної паски за рецептом Тіни Кароль.

Готую цей простий фруктовий тортик, коли гості завітали зненацька: для смаколика навіть міксер не потрібен

Ми поділимось з вами секретом приготування просто фруктового тортика, що неодмінно стане прикрасою будь-якого святкового столу. Це чудовий десерт нашвидкуруч, для якого навіть міксер не знадобиться.

За рецептом цього салату полюють всі господині: щоразу готую величезну миску – салат “Мілан”

Сьогодні ми розповімо вам, як приготувати святковий салат "Мілан" та розкриємо секрет найкращого домашнього майонезу всього за 5 хвилин. За цими рецептами полюють всі досвідчені господині!