Сергій Притула пояснив, чому не потрібне міністерство культури: “Це не тільки поспівати чи потанцювати”

Беззаперечно, культуру в Україні потрібно відновлювати. Проте хто має займатися цим питанням? Волонтер Сергій Притула поділився своїми думками.

Екстелеведучий Нового каналу Сергій Притула після початку повномасштабного вторгнення почав активно займатися волонтерською діяльністю.  Його команда оголошує великі збори, а довіра українців дозволяє закривати їх за лічені дні. Своїми думками щодо відродження української культури діяч поділився з РБК-Україна.

Сергій Притула розповів, чи потрібне міністерство культури
Сергій Притула розповів, чи потрібне міністерство культури

На думку Притули, ситуація з культурою за межами міст дуже плачевна. Сергій впевнений, Україні потрібен регулятор, що зможе розповсюдити культуру по всіх куточках країни. А міністерство культури з цим завданням не справляється. Хто, або що це буде, не так і важливо. Це може бути відомство, або агенція чи департамент.

Волонтер вважає, культура це не тільки пісні та танці. Регулятор повинен займатися книговидавництвом, утриманням приміщень, де проходять культурні заходи та навчати людей правил поведінки на цих заходах.

“Я виступав іноді в приміщеннях, які були на балансі мінкультури, де не було жодної працюючої розетки” – коментує Сергій.

Сергій Притула розповів, чи потрібне міністерство культури
Сергій Притула розповів, чи потрібне міністерство культури

Притула згадує, під час його кар’єри, шоумену доводилося виступати для населення, що не мало поняття культури відвідування масових заходів. Зазвичай це невеликі міста, з населенням близько 10 тисяч осіб. Це проявлялося під час виступів артистів, які спостерігали на цілковитий безлад в залі.

Притула зазначає, культура не доходить до перних пластів населення. Тому головна задача регулятора культурної сфери, це не видавати гранди на серіали, а проводити загальнонаціональну політику, що допоможе населенню краще розуміти своє походження.

Сергій Притула розповів, чи потрібне міністерство культури
Сергій Притула розповів, чи потрібне міністерство культури

Схожі статті

Такі фото тільки для особистого архіву: Ксенія Мішина показала ранкові поцілунки з любов’ю всього життя

Екс "Холостячка" Ксенія Мішина зворушила зворушливим ранковим відео, яке викликало шквал розчулення у її шанувальників. Ніхто не очікував, що актриса наважиться показати це у соцмережах.

Вагітна зірка “МастерШеф” Ліза Глінська приймає привітання від усіх, але ще зарано: “Не народила”

Шанувальники переможниці другого сезону "МастерШеф" Лізи Глинської з нетерпінням чекають на появу у неї первістка. Дехто вже почав вітати. Реакція кулінарки не змусила довго чекати.

Григорій Решетнік заговорив про свою 19-річну дружину: після того, як Христина народила йому аж трьох синів

Дружина відомого українського телеведучого Григорія Решетніка Христина показала вельми цікавий діалог, який відбувся у неї з чоловіком. Шоумен відповів, чи хоче бути з дев'ятнадцятирічною коханою.