26 жовтня: яке свято, чиї іменини? Прикмети і заборони на цей день

Релігійний Літургійний календар візантійського обряду молитовно згадує святих мучеників Карпа, єпископа Тиатирського, диякона Папила, сестру його Агатоніку та Агатодора. А у світі відзначають Перший день любові до себе.

Жили святі мученики Карпо, єпископ Тиатирський, диякон Папил, сестра його Агатоніка та Агатодора, слуга єпископа Карп, близько 251 року. Здобули вінець слави на небесах та шану від людей тим, що ревно відстоювали та насаджували християнську віру у Лідії, а далі – в Сардії і Пергамі, куди їх за наказом кровожерного імператора Деція відправили на тортури, власною гідністю і мужністю дали приклад і навернули багато поган.

За це їх кинули у піч, та, за допустом Божим, вогонь не зашкодив святим мученикам. Тоді імператор наказав їм стяти голови. Так закінчилося їх земне життя і почалася слава у небі.

Згодом свята Олена, мати св.Костянтина,  збудувала у Царгороді церкву на честь святих Карпа і Папила, куди було перенесено мощі святих.

Відзначення Першого дня любові до себе розпочалося з 2012 року. Того часу активно заговорили про те, що потрібно навчитися приймати себе такими, якими ми є. Від цього наче  напряму залежить наше здоровя і самопочуття наших ближній.

Нічого нового наче не сказано, адже навіть одна з десятьох заповідей Божих приписує «любити ближнього, як самого себе». Отже, в тому, щоб любити себе нічого гріховного немає.

У тому, що людина себе любить виявляється повнота її життя. Вона дає собі право на помилку і можливість на її виправлення. Але так само і бере на себе відповідальність за це, а не вимагає нічого від інших.

Звичайно, це нічого спільного не має з викривленим почуттям егоїзму. Варто памятати, що інші люди також мають право на любов до себе і мають право жити таким життям, яке собі організували.

Іменини цього дня відзначають Микита, Альфред, Веніамін, Злата, Трохим, Карпо.

Народні прикмети на 26 жовтня

  • Якщо ранкова зоря тьмяна і сіра без червоних тонів, то днем буде тепло і ясно.
  • Небо темно-синього кольору і здається дуже високим — чекайте дощу.
  • По небу швидко пливуть хмари з півдня на північ, отже, наближається негода.
  • Якщо протягом доби температура повітря майже не змінилася, то ще довго буде похмуро.
  • Сонце зійшло з-за щільного шару темних хмар — очікується мінлива погода.

У день 26 жовтня забороняється влаштовувати гучні гуляння. Не варто зичити сусідам дрібні побутові предмети.

Схожі статті

Сильні молитви до Пресвятої Богородиці за здоров’я мами: молися тривало і з вірою в серці

Молитви дуже часто справді допомагають у важких життєвих ситуаціях, коли здається, що вже нічого не допоможе. Коли вже немає на що розраховувати, помоліться до Богородиці.

Сильні молитви за здоров’я мами: до Господа, Богородиці, Пантелеймона Цілителя і Ангела-Хоронителя

Молитва – це найсильніший засіб, який може допомогти в будь-якій скруті. А молитва за здоров'я мами – найкращий спосіб висловити їй свою любов і турботу та попросити Бога про її зцілення.

Молитви, які допомагають та захищають у важких ситуаціях на війні солдат та громадянських людей. Читайте з вірою!

Батько, Твоє слово каже, що воїн, покликаний на війну, повинен сміливо бити ворога та захищати Україну. Воїнові треба захищати свій будинок, свою сім'ю. Господи, допоможи мені в цьому. В ім'я Ісуса, амінь.