Як врятувати пересолений суп, позбутись неприємного запаху від дошки і ще 8 корисних лайфхаків для кухні

Сьогодні ми допоможемо вам полегшити свій побут на кухні. Пропонуємо до вашої уваги ТОП-10 корисних порад від професійних кухарів та досвідчених господинь!

1. Як почистити каструлю від накипу. Не поспішайте виносити вирок каструлі, що підгоріла. Щоб очистити посуд від накипу, протріть його поверхню змоченою оцтом сіткою, в якій продаються цибуля та апельсини. Накип миттєво зникне – як за помахом чарівної палички.

2. Як врятувати пересолений суп. Для цього насипте в марлю рис, опустіть згорток у каструлю з супом і проваріть протягом 20-25 хвилин. За цей час крупа вбере зайву сіль.

3. Зберігайте домашнє печиво у контейнері зі скибочкою яблука – так воно довше залишиться м’яким.

4. Потрібно прибрати з посуду шматочки їжі, що пригоріли, а під рукою немає металевої губки? Сформуйте з харчової фольги кульку і скористайтеся нею.

5. Картопля та цибуля виділяють гази, через які обидва овочі псуються швидше. Тому краще тримайте їх один від одного якомога далі.

10 порад для кухні від професійних кухарів, які допоможуть в побуті
10 порад для кухні від професійних кухарів, які допоможуть в побуті

6. Щоб позбутися неприємного запаху від дошки для нарізання, використовуйте розчин 1 ст. ложки лимонного соку та 2 ст. ложок соди. Нанесіть суміш та змийте через 15 хвилин.

7. Якщо хліб зовсім зачерствів, не поспішайте його викидати. Можна просто збризкати його кількома ложками чистої води, а потім відправити в розігріту духовку на кілька хвилин. Так випічка буде м’якою та стане знову придатною для вживання.

8. Якщо вам потрібен лимонний сік, помістіть лимон у мікрохвильову піч на 20-30 секунд. Там він розм’якне і вам буде легше видавити сік вручну.

9. Харчова плівка менше прилипатиме до рук, якщо зберігати її в холодильнику.

10. Апельсиновий сік стане чудовим маринадом до курки. Змішайте його з імбиром, медом, перцем чилі або паприкою та замаринуйте в цій суміші м’ясо перед приготуванням.

10 порад для кухні від професійних кухарів, які допоможуть в побуті
10 порад для кухні від професійних кухарів, які допоможуть в побуті

Схожі статті

Не викидайте баночки від сметани: хитрі господині знайшли їм 8 сенсаційних способів застосування в побуті

А чи знали ви, що різноманітні контейнери, як от баночки від сметани можуть стати корисними в побуті? Сьогодні ми запропонуємо вам кілька варіантів ефективного використання таких баночок.

Без жодних фітоламп: розсада томатів виросте товстенькою, міцною, кремезною – простий стрес-прийом дачників

Сьогодні ми поділимось з вами секретом догляду за розсадою томатів. Завдяки цим порадам розсада неодмінно виросте міцною, здоровою та тішитиме вас врожаєм.

Не варто запускати прання на цьому режимі: через це в машинці з’являється пліснява і затхлий запах

Майже кожна господиня у своєму житті стикалася з ситуацією, коли з пральної машинки йде неприємний запах. І насправді цьому є пояснення. Так само, як і методи боротьби.

Так роблять господині у Франції: воду після варіння яєць не виливають. “Рідке срібло” для вашого городу

Ми залюбки купляємо різноманітні добрива, коли хочемо, щоб наш сад давав прекрасні врожаї та тішив цвітінням. Але деякі мінеральні добрива вливаємо, не розуміючи цього.

Як вберегти сад від шкідників та лихого ока заздрісних сусідів: народні методи та поради, перевірені роками

Сьогодні ми поділимось з вами порадами, які допоможуть вберегти ваш сад від шкідників та небажаних поглядів. Ці секрети досвідчені дачники перевіряли роками

Одягніть на віник пакет і готуйтеся дивуватися: цікавий трюк, який значно збільшує ефективність прибирання

До процесу прибирання всі ставляться по-різному. Для когось це справжній ритуал, я такий допомагає заспокоїтися та прийти до якогось висновку під час активних обдумувань.