Як приготувати розсипчастий плов: секрети вдалої страви

Розповідаємо, як приготувати надзвичайно смачний і розсипчастий плов від якого вся сім'я просто в захваті. Ділимось важливими секретами.

Розсипчастий плов з яловичиною

Для приготування візьміть інгредієнти:

  • 300 грамів яловичини
  • 1,5 склянки рису
  • 1 цибулю ріпчасту
  • 1 моркву
  • 60 мл олії
  • 6 шт. перцю духмяного (і перцю горошком)
  • 0,5 чайні ложки чорного перцю
  • 1/4 чайні ложки червоного пекучого перцю
  • 1/3 чайні ложки каррі
  • 1/3 чайні ложки куркуми
  • 6 зубчиків часнику
  • 4 склянки води
  • 1 столова ложка солі
  • 1 чайна ложка цукру
Розсипчастий плов рецепт
Розсипчастий плов рецепт

Добре промийте м’ясо і наріжте невеличкими шматочками проти волокон. Тоді м’ясо буде немов танути в роті. В ідеалі візьміть невеличкий казан або каструлю з товстим дном. Розігрійте олію і протушкуйте яловичину під кришкою. На це піде близько 10-15 хвилин. Головне, щоб википіла вся волога і стало злегка рум’яним. Після цього влийте воду так, щоб вона покривала м’ясо і продовжуйте тушкувати під накритою кришкою. Вже через 10-15 хвилин м’ясо почне вкриватися скоринкою. Потім знову влийте воду і продовжуйте тушкувати ще 15 хвилин. Таким чином м’ясо стане неймовірно ніжним та смачним. Коли потрібно буде вливати воду третій раз — не забудьте додати сіль та перець.

Подрібніть цибулю. Моркву наріжте невеличкими брусочками. Потім додайте до казана (або каструлі) зубчики часнику, спеції, моркву та цибулю. Варто звернути увагу, що чистити часник не варто, адже пропарений часник в готовому плові додає пікантного смаку. Обсмажте овочі з м’ясом до рум’яності. Добре промийте рис декілька разів і додайте в казан. Трішки посоліть суміш. Зайти все водою так, щоб добре все покрити і залишити воду зверху на декілька сантиметрів. Не перемішуйте. Накрите кришкою і тушкуйте на повільному вогні ще пів години.

Приємного апетиту!

Схожі статті

Зробіть це на самому початку – і перловка буде набагато смачнішою. Лайфхак, як готувати розсипчасту крупу

Сьогодні ми розкриємо вам секрет приготування справді смачної перлової каші. З цією хитринкою діти проситимуть готувати перловку мало не щодня.

Це щось дуже смачне: куряча печінка по-берлінськи. Готувати швидко та просто – є секретний інгредієнт

Щоб куряча печінка вийшла ще ніжнішою та ароматнішою, німці додають до неї один секретний інгредієнт. Що саме, дізнаєтесь далі у рецепті. Приготуйте в себе дома та обов'язково запросіть друзів.

Велика “лінива” піца на заливному тісті – економ-варіант. Готується просто, а продукти доступні для кожного

Пропонуємо до вашої уваги швидку домашню піцу на заливному тісті. Це універсальний перекус, який можна готувати з будь-якою начинкою на ваш смак.

Горох не замочуємо і не додаємо соду: все набагато простіше і швидше – приготуйте і вийде справжня смакота

Часто господині відмовляються від приготування такого корисного та бюджетного продукту, як горох, суто через те, що він довго піддається термічній обробці.

3 до 1: як приготувати ідеальне тісто та фарш на пельмені. Рецепт без вагів, дуже легко запам’ятовується

Цей рецепт називається "3 до 1" і зараз ви зрозумієте, чому. Вам знадобиться будь-яка чашка чи склянка. Розмір не має значення. Також дізнаєтесь, як приготувати ідеальний фарш.

Скумбрія виходить смачнішою за лосося та сьомгу! Весь секрет у незвичайному маринаді – такої риби ви не їли

У цьому рецепті немає нічого зайвого. Смак риби виходить ідеальним та збалансованим. Вся справа в секретному маринаді, до складу якого входять звичайні прянощі.