Тістечко “Картопля” із нашого дитинства: готуємо за швидким і дуже смачним рецептом

Ще з дитинства добре нам всім знайомий неймовірний смак тістечка " Картопля". А приготувати такий десерт дуже швидко і просто. Розповімо, як це зробити.

Рецепт тістечка “Картопля”

Для приготування візьміть інгредієнти:

  • 1 упаковка цукрової пудри
  • 250 грамів пісочного печива
  • 50 грамів какао-порошка
  • 150 грамів згущеного молока
  • 80 грамів вершкового масла
  • Горіхи
Тістечко "Картопля"
Тістечко “Картопля”

Пісочне печиво потрібно дуже дрібно перемолоти. Зробити це можна за допомогою блендера. Коли печиво буде як дрібна крихта, додайте какао-порошок. Окремо злегка подрібніть горіхи, якщо ви хочете, щоб вони були в начинці. Це можна зробити в ступці або за допомогою ножа. Тоді їх смак відчуватиметься в готовому десерті. Розігрійте масло до кімнатної температури і додайте до отриманої маси. Влийте згущеного молока і знову перемішайте все за допомогою блендера до однорідної консистенції.

Далі варто перекласти тісто на стіл і ще раз розімнути руками, щоб всі інгредієнти добре перемішались між собою і була однорідна маса. Сформуйте невеличкі тістечка, схожі на ковбаски. В довжину вони мають вийти близько 7 сантиметрів. Кожну з них можна перекласти в бумажну формочку для кексів. Так вони будуть дуже гарно та апетитно виглядати. Або ж перекладіть на тарілку, якщо таких формочок немає. Відправте тістечка в холодильник на 1-2 години або ж на ніч. Або ж подавайте відразу.

Перед тим, як відправляти їх в холодильник — можна обваляти в какао-порошку чи цукровій пудрі і прикрасити заварним кремом чи горіхами — за смаком. Перед подачею дайте їм постояти 10-15 хвилин.

Також можна зробити варіант для дорослих, додавши до складу трішки коньяку або рому. Вони отримають більш пікантний смак, а гості залишаться задоволеними.

В будь-якому випадку така смачна страва буде навіювати лише приємні спогади і дивувати неперевершеним смаком.

Приємного апетиту!

Схожі статті

В чому секрет бадьорості Насті Каменських? Цю смакоту вона готує на сніданок – 5 хвилин на заміс і в духовку

Відома українська співачка Настя Каменських розсекретила власний рецепт поживного та нереально смачного шоколадного кексу. Таким смаколиком зірка тішить себе на сніданок.

На Великдень те, що треба: рецепт домашньої ромової бабки – готується просто, а виглядає ефектно

Пропонуємо вам відкрити для себе секрет приготування усім відомого смаколика. Ромова баба неодмінно стане чудовим доповненням вашого святкового столу, а усі гості проситимуть рецепт.

Лимонне тістечко Тирамісу вдома: рецепт найніжнішого італійського десерту з новим смаком

Бажаєте потішити рідних чи гостей вашого столу незвичним смаколиком? Пропонуємо до вашої уваги рецепт лимонного тістечка Тирамісу, що чудово смакуватиме з чаєм та кавою.