Готуємо пиріг з гарбузом – смачний рецепт

Гарбузовий пиріг за цим рецептом не потребує багато часу та інгредієнтів. До того ж, він смачний та неймовірний ароматний.

Рецепт пирога з гарбузом  

Для приготування візьміть інгредієнти:  

  • 400 грамів стиглого гарбуза  
  • 300 грамів пшеничного борошна  
  • 3 курячих яйця  
  • 70 міліграмів очищеної рослинної олії  
  • 200 грамів цукрового піску 
  • 1 чайна ложка меленої кориці  
  • 1 чайна ложка ваніліну  
  • 1 столова ложка розпушувачу для випічки  
  • Лимон  
Пиріг з гарбузом
Пиріг з гарбузом

Вбийте яйця в суху глибоку миску. Збийте їх за допомогою міксера спочатку на середній, потім на максимальній потужності. Коли маса придбає білий колір і трішки збільшиться в об’ємі, всипте цукровий пісок, при цьому продовжуючи збивати масу. Збивайте до тих пір, поки цукор повністю не розчиниться, а маса не збільшиться у два рази. Тоді випічка буде повітряною та ніжною.  

В отриману масу додайте мелену корицю і ванілін. Тоді випічка буде дуже ароматною. Всипте розпушувач тіста або чайну ложу гашеної соди і додайте просіяне борошно. Ретельно перемішайте суміш. Тісто має стати однорідної консистенції. Потім додайте рослинну олію, обов’язково рафіновану, щоб не зіпсувати смак випічки, і перемішайте тісто за допомогою силіконової лопатки.  

Приступаємо до гарбуза. Його краще обирати солодких сортів для такої випічки. Ретельно промийте гарбуз і очистіть від шкірки і насіння. Розріжте на кілька частин, щоб було зручніше працювати. Натріть на крупній терці. Збризніть лимонним соком, щоб зберегти колір гарбуза при випічці. Додайте його в тісто і ретельно перемішайте. Візьміть силіконову форму (можна і металеву, але змастіть олією) і перелийте тісто. Перекладіть на деко і відправте в розігріту до 190 градусів духовку на годину. Але слідкуйте за готовністю пирога, духовки можуть відрізнятись.  

Готовий пиріг остудіть, дістаньте з форми і посипте цукровою пудрою. 

Приємного апетиту! 

Схожі статті

Такий Великодній смаколик точно здивує ваших гостей: святкові мафіни на сметані із солодкою глазур’ю

Відкрийте для себе секрет приготування незвичного смаколика на Великодній стіл. Запашні мафіни із солодкою глазур'ю стануть чудовою альтернативою паскам. Такий десерт сподобається всій родині.

Інтернаціональний пиріг родом з Франції, який успішно готують українки: оригінальна шарлотка має бути така

Сьогодні можна знайти мільйон рецептів Шарлотки. Кожна господиня намагалася додати чогось свого та вдосконалити процес до ідеалу. Українки впоралися з цим найкраще.

Пряний морквяний кекс з горіхами, родзинками та лимонною глазур’ю: таку смакоту навіть бабуся не готувала

Обов'язково спробуйте приготувати цей неймовірний марканий кекс, який має неймовірний пряний аромат, а також начинку з горіхів. Вам обов'язково сподобається.

Домашні – найсмачніші: пишні ватрушки з сиром та ідеальним доповненням, які обожнюють всі дітлахи

Ватрушки — це неймовірна випічка, яка прекрасна знайома нам з дитинства. Такі ласощі можна було придбати в будь-який їдальні, пекарні, або спробувати у бабусі в гостях.

Часто купую по 1 лимону і за пів години готую смачний пиріг “Лимонник” – швидко та без зайвих клопотів

Бажаєте приготувати смачний та швидкий десерт для вечірніх посиденьок за чашкою кави чи чаю? Пропонуємо до вашої уваги пиріг "Лимонник", що не потребує багато часу та сил.