Як приготувати вінегрет — легкий рецепт

Вінегрет — це доступний, яскравий, простий і неймовірно смачний салат. Розповідаємо, як приготувати його правильно і легко.

Легкий рецепт вінегрету

Для приготування візьміть інгредієнти:  

  • 5 шт. буряка  
  • 4 морквини 
  • 5 картоплин 
  • 6 солоних огірків  
  • 1 банка консервованого горошку  
  • 1 цибуля  
  • Сіль — за смаковими уподобаннями 
  • Олія соняшникова — для заправки салату 
Вінегрет
Вінегрет

У першу чергу всі овочі потрібно ретельно вимити за допомогою щітки. Картоплю, моркву та буряк варити варто в окремих сотейниках. Перекладіть всі овочі і залийте холодною водою. Поставте на плиту і варіть до готовності. Перевірити це можна за допомогою виделки, проколовши овочі. Коли овоч буде м’яким — він готовий. Потім злийте відвар від овочів і залийте холодною водою.  

Коли овочі трішки охолонуть — очистіть від шкірки. Краще це робити, коли будуть ще теплими.  

Очищені овочі накрийте харчовою плічкою або кришкою і відправте в холодильник на декілька годин, а краще на ніч.  

Замаринуйте цибулю. Для цього потрібно подрібнити її кубиками, залити водою та оцтом. Відставте, поки не охолоне вода. Далі злегка відіжміть цибулю.  

Візьміть глибоку миску для салату. Першими наріжте буряк. Перекладіть його в миску і влийте кілька столових ложок олії. Добре перемішайте. Це додасть буряку насиченого кольору. Потім наріжте моркву та картоплю однаково за розміром. Додайте до буряку. Подрібніть солоні огірки. Якщо у них забагато розсолу, то краще віджати і тоді перекласти до салату. Додайте горошок і мариновану цибулю. Посоліть за смаком і влийте олію. Ретельно перемішайте і подавайте до столу.  

Приємного апетиту!  

Схожі статті

Навіть у піст заправляю салатики майонезом: з бурячком саме те. Рецепт пісного майонезу в домашніх умовах

Пропонуємо вам відкрити для себе секрет приготування дуже смачного пісного майонезу, що ні чим не поступається класичному рецепту соусу. Для приготування знадобиться кілька простих інгредієнтів.

Для чого в каструлю потрібно класти гранчак, коли вариться м’ясо: так не дарма робили ваші і наші бабусі

Сьогодні ми детально розповімо вам про лайфхак із гранчаком в киплячій воді. Завдяки цій пораді ваш бульйон буде наваристим і смачним, а м'ясо дуже ніжним і соковитим.

Такої подачі ваші гості ще не бачили: вражаючий салат-кружальця з 7 простих інгредієнтів. Здивуйте всіх

Відкрийте для себе вражаючу новинку! Цей яскравий салат на святковий стіл зацікавить усіх гостей без виключення. Попри свою незвичну подачу, такий салат готується зі всім доступних інгредієнтів.

Дивовижна закуска з курячої печінки, щоб здивувати своїх гостей такою смакотою: рецепт, який всім по кишені

Ніжна закуска з курячої печінки за цим рецептом виходить просто ідеальною. Сирно-печінковий рулетик стане родзинкою вашого святкового столу, а гості проситимуть добавку.

Тоненькі млинці з картопляного тіста та соковитою начинкою: секрет приготування смакоти на Масляну

Пропонуємо вам відкрити для себе секрет приготування млинців з картопляного тіста та ніжною начинкою із яєць та зеленої цибулі. Це ідеальна страва на Масляну, що сподобається всій родині.

Коли у житті не вистачає яскравих фарб приготуйте “Веселку”: рецепт простого салату зі спаржевою квасолею

Дуже гарний салат, що парадує вас та ваших близьких яскравими барвами. А на смак, він ще кращий, ніж на вигляд. Обов'язково спробуйте його приготувати.