Рецепт квашеної капусти з буряком і хріном — неперевершений смак

Квашена капуста з буряком і хріном ідеально підходять в якості закуски до будь-якого столу. Приготувати її швидко, а смак просто неймовірний.

Рецепт цієї страви дуже простий і легкий. Впорається навіть дитина. До того ж, страва настільки смачна, що гості попросять рецепт. Тому хутчіш зберігайте його собі і готуйте для всієї родини.  

Рецепт квашеної капусти з буряком і хріном 

Для приготування візьміть інгредієнти:  

  • 2 качана капусти  
  • 2 буряка  
  • 2 головки часнику  
  • 100 грамів кореню хрону  
  • 2 літри води  
  • 100 грамів волі  
  • 100 грамів цукру  
  • Пучок зелені  
Квашена капуста
Квашена капуста

Візьміть два качани капусти і ретельно їх промийте. Видаліть верхнє пошкоджене листя, якщо таке є. Наріжте капусту на крупні шматочки. Потім візьміть буряк, промийте і очистіть від шкірки. Наріжте її квадратиками. Хрін також варто промити і потім натерти на крупній терці. Часник очистіть і подрібніть разом з промитою зеленню.  

Візьміть велику ємність і перекладіть сюди спочатку капусту, потім буряк з часником і в останню чергу — часник і зелень.  

В окрему ємність залийте воду і додайте цукор та сіль. Перемішайте і поставте на плиту. Доведіть до кипіння і зніміть з вогню. Отриманою сумішшю залийте капусту з буряком і хріном. Накрийте мискою, розміром з ємність і покладіть зверху якийсь вантаж. Залиште капусту на два дні. 

Готову страву розкладіть по банкам і накрийте кришкою. Залиште ще на 5 днів і смакота готова!  

Приємного апетиту!  

Схожі статті

Зробіть це на самому початку – і перловка буде набагато смачнішою. Лайфхак, як готувати розсипчасту крупу

Сьогодні ми розкриємо вам секрет приготування справді смачної перлової каші. З цією хитринкою діти проситимуть готувати перловку мало не щодня.

Це щось дуже смачне: куряча печінка по-берлінськи. Готувати швидко та просто – є секретний інгредієнт

Щоб куряча печінка вийшла ще ніжнішою та ароматнішою, німці додають до неї один секретний інгредієнт. Що саме, дізнаєтесь далі у рецепті. Приготуйте в себе дома та обов'язково запросіть друзів.

Велика “лінива” піца на заливному тісті – економ-варіант. Готується просто, а продукти доступні для кожного

Пропонуємо до вашої уваги швидку домашню піцу на заливному тісті. Це універсальний перекус, який можна готувати з будь-якою начинкою на ваш смак.

Горох не замочуємо і не додаємо соду: все набагато простіше і швидше – приготуйте і вийде справжня смакота

Часто господині відмовляються від приготування такого корисного та бюджетного продукту, як горох, суто через те, що він довго піддається термічній обробці.

3 до 1: як приготувати ідеальне тісто та фарш на пельмені. Рецепт без вагів, дуже легко запам’ятовується

Цей рецепт називається "3 до 1" і зараз ви зрозумієте, чому. Вам знадобиться будь-яка чашка чи склянка. Розмір не має значення. Також дізнаєтесь, як приготувати ідеальний фарш.

Скумбрія виходить смачнішою за лосося та сьомгу! Весь секрет у незвичайному маринаді – такої риби ви не їли

У цьому рецепті немає нічого зайвого. Смак риби виходить ідеальним та збалансованим. Вся справа в секретному маринаді, до складу якого входять звичайні прянощі.