Як приготувати домашній зефір — найпростіший рецепт

Пропонуємо неймовірно смачний і ароматний домашній зефір з натуральних продуктів. Приготувавши один раз, ви більше не захочете купувати його в магазині.

Рецепт домашнього зефіру 

Для приготування візьміть інгредієнти:  

  • 250 грамів пюре 
  • 150 грамів цукру 
  • 1 білок 

Для сиропу вам знадобиться: 

  • 400 грамів цукру 
  • 150 грамів води 
  • 9 грамів агар-агар 
Домашній зефір
Домашній зефір

Для приготування домашнього зефіру підійдуть будь-які улюблені ягоди та фрукти. Однак, їх слід дуже добре уварити. Ми маємо отримати густе пюре, тому варто прибрати зайву вологу. Наприклад, можна взяти 150 грамів яблучного пюре і 100 грамів будь-якого іншого. Якщо використовувати тільки яблучне, то зефір буде білим.  

Ягоди слід перемішайте за допомогою блендера і уварити до густоти. Після цього перетерти через сито. Яблука розріжте навпіл, видаліть серцевину і відправте запікатись в духовку на 25-30 хвилин при 200 градусах. Після цього також перемішайте за допомогою блендера. Перетріть через сито і дайте охолонути.  

В охолоджене пюре додайте 150 грамів цукру  і обережно вбийте білок. Слідкуйте за тим, щоб в суміш не потрапив жовток. Відставте в сторону. Тим часом з’єднайте агар-агар з водою і ретельно перемішайте. Залиште на 10 хвилин і поставте суміш на плиту. Доведіть до кипіння, постійно помішуючи, і додайте 400 грамів цукру. Готуйте суміш, постійно помішуючи, на повільному вогні.  

Одночасно починайте збивати пюре, поступово збільшуючи масу. Має вийти густа піна. Тим часом сироп має уваритись до консистенції меду. На це піде близько 10 хвилин. Обережно вливайте його в пюре, одночасно перемішуючи масу міксером. Збивайте до тих пір, поки температура маси трішки не впаде.  

Отриману суміш перекладіть у кондитерський мішок сформуйте зефір на пергаментній бумазі. Залиште його на 10-12 годин, а краще на ніч. Потім з’єднайте половинки і подавайте до чаю. Готово!  

Схожі статті

В чому секрет бадьорості Насті Каменських? Цю смакоту вона готує на сніданок – 5 хвилин на заміс і в духовку

Відома українська співачка Настя Каменських розсекретила власний рецепт поживного та нереально смачного шоколадного кексу. Таким смаколиком зірка тішить себе на сніданок.

На Великдень те, що треба: рецепт домашньої ромової бабки – готується просто, а виглядає ефектно

Пропонуємо вам відкрити для себе секрет приготування усім відомого смаколика. Ромова баба неодмінно стане чудовим доповненням вашого святкового столу, а усі гості проситимуть рецепт.

Лимонне тістечко Тирамісу вдома: рецепт найніжнішого італійського десерту з новим смаком

Бажаєте потішити рідних чи гостей вашого столу незвичним смаколиком? Пропонуємо до вашої уваги рецепт лимонного тістечка Тирамісу, що чудово смакуватиме з чаєм та кавою.

Повітряний і корисний десерт із звичайнісіньких інгредієнтів – готуємо найніжніше суфле з простих продуктів

Обов'язково спробуйте приготувати цей неймовірний десерт, який готується з простої ряжанки та какао. На смак він виходить ніжним, легким та повітряним.

Шоколадна ковбаса: рецепт від шеф-кухаря. Жодних зайвих рухів, усе давно придумали за вас. Простий рецепт

Шоколадна ковбаса до чаю у сучасній інтерпретації від відомого шеф-кухаря. Усього пару допоміжних інгредієнтів та десерт заграє новими фарбами.

Додайте це в тісто – і вергуни вийдуть незрівнянними. Рецепт домашньої випічки на сметані за 25 хвилин

Сьогодні ми поділимось з вами секретом приготування традиційних українських вергунів. Це прості в приготуванні солодощі, що не потребують багато часу та сил.