Смачний десерт до чаю: жодного печива та ніякого випікання – за декілька хвилин усе буде готово

Іноді так і хочеться створити кулінарний шедевр. Десерт зі декілька хвилин – це знахідка, коли хочеться приготувати щось солоденьке та ще й за декілька хвилинок.

Десерти – це улюблена частина будь-якого застілля. На них зазвичай іде багато продуктів та часу, однак провідні українські кулінари вже давно зрозуміли головне прохання всіх господинь: хочеться приготувати шедевр, ніби в ресторані, але зі звичайних продуктів. Якщо цей запит зрозумілий і виконаний, то прохання рецепту чогось солодкого і нашвидкуруч – теж.

До вашої уваги – десерт до чаю за декілька хвилин. Навіть без випічки, і якщо ви подумали, що знадобиться печиво – то ви теж не вгадали.

Що потрібно для приготування?

Двісті п’ятдесят грамів борошна

Сто п’ятдесят грамів вершкового масла

Сімдесят грамів цукру

П’ятсот грамів сметани

Два яйця

Дві столові ложки кукурудзяного крохмалю

Пакетик ваніліну

П’ятнадцять грамів цукру

Як приготувати десерт?

Із самого початку нам потрібно заморозити завчасно вершкове масло. Потім змішайте борошно із цим самим завчасно замороженим маслом. Масло натріть. Змішуємо борошно, масло та цукор.

Такими шматочками натирайте масло
Такими шматочками натирайте масло

Усе це ретельно перемішуємо. Та так, аби маса перетворилася на крихту. Усе це, що вийшло в результаті змішування, висипте на суху пательню. Включіть невеликий вогонь, на ньому обсмажте крихту, перемішуйте, допоки та не набуде золотистого відтінку, а згодом – кольору. Крихту поставте охолоджуватися, а самі приступіть до приготування крему.

Для цього змішайте сметану із крохмалем, додайте туди яйця та ванілін, потім – цукру. Усе ретельно змішайте. Далі – поставте варитись на невеличкому вогні, допоки воно не стане все густим.

Охолодіть, а потім збийте міксером.

Далі ж починаємо формувати тортик. Викладіть у кільце чи то форму шар крихти, усе утрамбуйте. Далі зверху викладайте шар крему. Потім усе повторюємо – крихта, крем, крихта, крем. Поставте десерт у холодильник на три години.

Схожі статті

В чому секрет бадьорості Насті Каменських? Цю смакоту вона готує на сніданок – 5 хвилин на заміс і в духовку

Відома українська співачка Настя Каменських розсекретила власний рецепт поживного та нереально смачного шоколадного кексу. Таким смаколиком зірка тішить себе на сніданок.

На Великдень те, що треба: рецепт домашньої ромової бабки – готується просто, а виглядає ефектно

Пропонуємо вам відкрити для себе секрет приготування усім відомого смаколика. Ромова баба неодмінно стане чудовим доповненням вашого святкового столу, а усі гості проситимуть рецепт.

Лимонне тістечко Тирамісу вдома: рецепт найніжнішого італійського десерту з новим смаком

Бажаєте потішити рідних чи гостей вашого столу незвичним смаколиком? Пропонуємо до вашої уваги рецепт лимонного тістечка Тирамісу, що чудово смакуватиме з чаєм та кавою.

Повітряний і корисний десерт із звичайнісіньких інгредієнтів – готуємо найніжніше суфле з простих продуктів

Обов'язково спробуйте приготувати цей неймовірний десерт, який готується з простої ряжанки та какао. На смак він виходить ніжним, легким та повітряним.

Шоколадна ковбаса: рецепт від шеф-кухаря. Жодних зайвих рухів, усе давно придумали за вас. Простий рецепт

Шоколадна ковбаса до чаю у сучасній інтерпретації від відомого шеф-кухаря. Усього пару допоміжних інгредієнтів та десерт заграє новими фарбами.

Додайте це в тісто – і вергуни вийдуть незрівнянними. Рецепт домашньої випічки на сметані за 25 хвилин

Сьогодні ми поділимось з вами секретом приготування традиційних українських вергунів. Це прості в приготуванні солодощі, що не потребують багато часу та сил.