У найсмачніші сирники не потрібно додавати борошно: дивовижний рецепт, який у вас будуть просити всі подруги

Сирники класичні з сиру на сковороді - це популярна страва, яка готується із суміші сиру, яєць, борошна та цукру. Їх форма нагадує невеликі оладки або пампушки.

Сирники є стародавнім та популярним рецептом, який використовувався у різних кулінарних традиціях. Їхнє походження пов’язане з приготуванням сиру з сичужного молока. Спочатку сир використовувався для сироробства, а зайвий сир піддавався термічній обробці та готувався у їжу у вигляді сирників.

Назва “сирники” походить від слова “сир”, тому що вони готуються з сиру, який має консистенцію зерна. Сирники з сиру є багатим джерелом білка та мікроелементів. Вони містять вітаміни групи В, вітамін А, кальцій та фосфор. Вони також низькокалорійні, що робить їх популярною стравою для дієтичного харчування. Однак, через використання вершкового масла або олії при смаженні, сирники можуть бути висококалорійними і містити непотрібні жири.

Інгредієнти

  • Куряче яйце – 1 шт
  • Сир – 500 г
  • Манка – 1.5 ст.
  • Цукор – 2 ст.
  • Сіль – 1 щіпка

Як приготувати сирники

Сир викладаємо у великий глибокий посуд, розбиваємо грудочки (якщо є) за допомогою товкача для приготування пюре або просто виделкою. Прямо в сир розбиваємо яйце, додаємо сіль, цукор і ретельно перемішуємо.

Як правильно сформувати наші сирники
Як правильно приготувати сирники

Всипаємо в сир манку і знову перемішуємо. Якщо ваш сир мокрий (буває і таке), то можна додати трохи більше. Починаємо формувати кульки, беручи до рук трохи сирної суміші. Обсяг майбутніх сирників визначаємо самі, комусь подобаються маленькі, комусь більше. Перед формуванням кожної кульки змочуйте руки у воді, щоб нічого не липло до рук.

Як приготувати найсмачніші сирники
Як приготувати найсмачніші сирники

Висипаємо трохи борошна на плоску тарілку, обвалюємо в ній підготовлені сирні кульки, надаємо їй форму сирників, натискаючи з двох сторін, щоб вийшли плоскі верх і низ і закруглюємо боки, які тріскатимуться від цієї дії.

Розігріваємо на сковороді невелику кількість рослинної олії та обсмажуємо на ньому сирники до рум’яної скоринки з кожної з плоских сторін на середньому вогні.

Схожі статті

В чому секрет бадьорості Насті Каменських? Цю смакоту вона готує на сніданок – 5 хвилин на заміс і в духовку

Відома українська співачка Настя Каменських розсекретила власний рецепт поживного та нереально смачного шоколадного кексу. Таким смаколиком зірка тішить себе на сніданок.

На Великдень те, що треба: рецепт домашньої ромової бабки – готується просто, а виглядає ефектно

Пропонуємо вам відкрити для себе секрет приготування усім відомого смаколика. Ромова баба неодмінно стане чудовим доповненням вашого святкового столу, а усі гості проситимуть рецепт.

Лимонне тістечко Тирамісу вдома: рецепт найніжнішого італійського десерту з новим смаком

Бажаєте потішити рідних чи гостей вашого столу незвичним смаколиком? Пропонуємо до вашої уваги рецепт лимонного тістечка Тирамісу, що чудово смакуватиме з чаєм та кавою.

Повітряний і корисний десерт із звичайнісіньких інгредієнтів – готуємо найніжніше суфле з простих продуктів

Обов'язково спробуйте приготувати цей неймовірний десерт, який готується з простої ряжанки та какао. На смак він виходить ніжним, легким та повітряним.

Шоколадна ковбаса: рецепт від шеф-кухаря. Жодних зайвих рухів, усе давно придумали за вас. Простий рецепт

Шоколадна ковбаса до чаю у сучасній інтерпретації від відомого шеф-кухаря. Усього пару допоміжних інгредієнтів та десерт заграє новими фарбами.

Додайте це в тісто – і вергуни вийдуть незрівнянними. Рецепт домашньої випічки на сметані за 25 хвилин

Сьогодні ми поділимось з вами секретом приготування традиційних українських вергунів. Це прості в приготуванні солодощі, що не потребують багато часу та сил.