Такого ви точно ще не куштували: сусіди, родичі та куми ганятимуться за рецептом цього овочевого варення

Овочеве варення — це смакота, з якою знайомий далеко не кожен, а дарма. Спробуйте приготувати його вдома, і ваш світ назавжди перевернеться!

Домашнє варення – це ароматні і смачні ласощі, які готуються зі свіжих або консервованих фруктів і цукру. Варення часто подається з хлібом, тостами, булочками або використовується як начинка для пирогів і десертів.

Варення має стародавнє коріння і було відоме в різних культурах. Історично варення було способом консервації фруктів для довгострокового зберігання. З часом рецепти та методи приготування варення розвивалися, і воно стало популярним десертом та частуванням у різних країнах світу.

Варення з моркви з лимоном містить багато корисних вітамінів – наприклад, вітаміни А і С, корисні для зміцнення зору та імунітету. Простий рецепт допоможе досить швидко приготувати гарне яскраве варення з напівпрозорим сиропом, за смаком схоже на апельсиновий джем. І морква, і лимон доступні у продажу цілий рік, тому таке варення можна і заготовити на зиму, і варити його за бажанням у будь-яку пору року. Морквяне варення чудово підходить для приготування випічки.

Інгредієнти

  • Морква – 500 г
  • Лимон – 540 г
  • Цукор – 1000 г
  • Ванілін – 5 г

Як приготувати смачне варення

Якщо варення з моркви з лимоном передбачається зберігати недовго, кількість цукру в ньому можна спочатку зменшити, зробивши варення менш калорійним. У варення тривалого зберігання замініть цукор на натуральну фруктозу.

Варення з гарбуза
Варення з моркви

Промийте моркву та лимон, очистіть моркву від шкірки. Заздалегідь простерилізуйте банки для консервації варення та підготуйте кришки. Приготуйте м’ясорубку. Третину лимона наріжте тонкими кружальцями.

Рецепт домашнього варення з динею та додаванням лайму
Рецепт домашнього варення 

Подрібніть інгредієнти для варення. Лимон поріжте на кружечки. Моркву наріжте на середні шматочки. Подрібніть м’ясорубкою лимони та моркву. Всипте цукор в пюре, що вийшло, і перемішайте.

Зваріть варення. Перекладіть суміш у каструлю для варіння варення. Поставте каструлю на середній вогонь, доведіть до кипіння.

Зробіть вогонь мінімальним та варіть 40 хвилин, періодично помішуючи. Перед вимкненням додайте ванілін. Готове варення розкладіть у банки та закатайте кришки.

Схожі статті

На Великдень те, що треба: рецепт домашньої ромової бабки – готується просто, а виглядає ефектно

Пропонуємо вам відкрити для себе секрет приготування усім відомого смаколика. Ромова баба неодмінно стане чудовим доповненням вашого святкового столу, а усі гості проситимуть рецепт.