Більше крем-сир не купую в магазині, роблю сама: простий рецепт домашнього вершкового сиру з двох інгредієнтів

Багатьох господинь цікавить, як зробити вершковий сир в домашніх умовах. Приготувати крем-сир значно простіше, ніж здається, а інгредієнтів знадобиться мінімум.

Порівнювати вершковий сир, приготовлений вдома, з магазинним – немає жодного сенсу, адже у нього свій особливий смак і спрощена технологія приготування. Вдалим рецептом домашнього крем-сиру поділилася кулінарна блогерка Alina FooDee.

Список інгредієнтів

  • Щоб зробити вершковий сир знадобляться:
  • 400 грамів сметани жирністю 20%;
  • 100 грамів молока;
  • чайна ложка лимонного соку;
  • чверть чайної ложки солі;
  • пів чайної ложки цукру.

Покроковий рецепт домашнього крем-сиру

Почнемо приготування вершкового сиру зі з’єднання основних інгредієнтів. Змішуємо каструлі сметану і молоко, відправляємо на вогонь і нагріваємо до дуже гарячого стану, але не до кипіння. Якщо є кулінарний термометр, орієнтуйтеся по ньому і дотримуйтеся температури 75 градусів.

Рецепт крем-сиру в домашніх умовах
Рецепт крем-сиру в домашніх умовах

Додаємо сік лимону, перемішуємо, знову нагріваємо на слабкому вогні кілька хвилин. Додаємо у вершкову масу цукор з сіллю, мішаємо, слідкуємо, щоб вона не закипала. Знімаємо каструлю з плити, даємо постояти 5 хвилин.

Як приготувати крем-сир в домашніх умовах
Як приготувати крем-сир в домашніх умовах

На друшляк викладаємо лляний рушник або декілька шарів марлі, підійдуть також паперові рушники. Виливаємо вершковий сир. Чекаємо, поки сироватка повністю стече. Відправляємо в холодильник на 2-4 години.

Простий рецепт вершкового сиру з двох інгредієнтів
Простий рецепт вершкового сиру з двох інгредієнтів

Цей домашній крем-сир виходить дуже ніжним, з м’якою текстурою, чудово підходить на сніданок до чаю або кави з бутербродами. Солоність можна регулювати на свій смак, також за бажанням можна зробити вершковий сир з зеленню.

Схожі статті

Смачнюща паста з авокадо: 3 варіанти. Корисно, швидко і секрет, як вибрати стиглий авокадо в магазині

Відкрийте для себе секрети приготування 3 видів ніжної намазки на хліб. Смачна та поживна паста з авокадо стане чудовим перекусом, коли часу на приготування повноцінної страви обмаль.

Звичайні буряки та огірки, але дуже смачно: цей салат прописався на нашому столі — готую по 2 рази на день

Зверніть свою увагу на простий рецепт до будь-якого столу, який складається зі звичайних буряків та солоних огірків. Він виходить дуже багатогранним та незвичайним.

Як приготувати грибні котлети: ароматна страва з печериць – ідеально підходять і до макаронів, і до гречки

Зазвичай, ми готуємо м'ясні котлети, які виходять не тільки дуже смачними, але й ситними. Зазвичай, овочеві котлети виходять дуже легкими, але грибні – це справжня фантастика.

Як прожити на мінімалку: 7 смачних гарячих страв із однієї курки. Можна навіть накрити святковий стіл

А ви знали, що з однієї курки можна приготувати сім повноцінних гарячих страв із повсякденного меню, а також накрити святковий стіл? Читайте далі у матеріалі. 

Найшвидший і найсмачніший перекус з лаваша: дуже схожий на рол, але гарячий. В офіс та на навчання

Сьогоднішній рецепт про перекус з лаваша, тому робитимемо смачну страву з того, що є в холодильнику. Відмінний варіант, щоб взяти з собою в офіс та навчання. Сподобається дітям та чоловікові.

Як приготувати скумбрію, щоб не треба було витягати кістки: ідеальний рецепт скумбрії, вареної у маринаді

Скумбрія, приготована за цим рецептом, виходить дуже ніжною та смачною. Риба просто тане в роті, навіть кісточки вінимати не потрібно, оскільки вони будуть дуже м'якими.