Пишні котлети з фаршу без хліба: як приготувати ідеальні соковиті котлети в духовці, щоб вони не розвалювалися

Пишні м'ясні котлети зазвичай готують на сковорідці. Пропонуємо дещо змінити технологію приготування за новим рецептом котлет в духовці та розкриваємо секрет ідеального фаршу без хліба, щоб котлети не були сухими і не розвалювалися.

Важко знайти господиню, у повсякденному меню якої не було б котлет. Але далеко не всі люблять довго стояти біли плити, саме тому зверніть увагу на простий рецепт пишних котлет з фаршу без хліба у духовці. За смаком вони не поступаються обсмаженим на сковорідці, а часу і сил на приготування займають набагато менше.

Інгредієнти

Що потрібно додати в фарш для котлет:

  • кілограм м’яса, краще брати суміш;
  • 3 картоплини;
  • 2 цибулі;
  • 2 курячих яйця;
  • невеличкий пучок свіжої зелені;
  • чайна ложка солі;
  • дрібка молотого чорного перцю.

Правильний рецепт соковитих котлет у духовці

Через м’ясорубку перекручуємо м’ясо разом з зеленню та цибулею. Вбиваємо туди два яйця, солимо і перчимо за смаком. Ретельно перемішуємо фарш до однорідного стану. Також його необхідно трохи відбити, щоб його текстура була більш клейкою і м’якою.

Ідеальний фарш для котлет без хліба
Ідеальний фарш для котлет без хліба

Сиру очищену картоплю натираємо на терці, трохи віджимаємо від зайвої рідини та додаємо до фаршу. Картопля зробить котлети соковитими і покращить їх консистенцію. Ще раз ретельно перемішуємо фарш та змоченими у воді руками формуємо невеличкі кульки, які притискаємо з обох боків. Викладаємо котлети на форму для випікання, змащену олією.

Що додати в фарш, щоб котлети були соковитими
Що додати в фарш, щоб котлети були соковитими

На кожну котлетку кладемо невеличкий шматочок вершкового масла та відправляємо готуватися у розігрітій до 200 градусів духовці на 10 хвилин, після чого знижуємо температуру до 180 градусів і випікаємо ще 20 хвилин.

Рецепт м'ясних котлет у духовці
Рецепт м’ясних котлет у духовці

Ось такі соковиті та пишні котлети з фаршу без хліба виходять у духовці. Чудово смакують з будь-яким гарніром. Смачного!

Схожі статті

Зробіть це на самому початку – і перловка буде набагато смачнішою. Лайфхак, як готувати розсипчасту крупу

Сьогодні ми розкриємо вам секрет приготування справді смачної перлової каші. З цією хитринкою діти проситимуть готувати перловку мало не щодня.

Це щось дуже смачне: куряча печінка по-берлінськи. Готувати швидко та просто – є секретний інгредієнт

Щоб куряча печінка вийшла ще ніжнішою та ароматнішою, німці додають до неї один секретний інгредієнт. Що саме, дізнаєтесь далі у рецепті. Приготуйте в себе дома та обов'язково запросіть друзів.

Велика “лінива” піца на заливному тісті – економ-варіант. Готується просто, а продукти доступні для кожного

Пропонуємо до вашої уваги швидку домашню піцу на заливному тісті. Це універсальний перекус, який можна готувати з будь-якою начинкою на ваш смак.

Горох не замочуємо і не додаємо соду: все набагато простіше і швидше – приготуйте і вийде справжня смакота

Часто господині відмовляються від приготування такого корисного та бюджетного продукту, як горох, суто через те, що він довго піддається термічній обробці.

3 до 1: як приготувати ідеальне тісто та фарш на пельмені. Рецепт без вагів, дуже легко запам’ятовується

Цей рецепт називається "3 до 1" і зараз ви зрозумієте, чому. Вам знадобиться будь-яка чашка чи склянка. Розмір не має значення. Також дізнаєтесь, як приготувати ідеальний фарш.

Скумбрія виходить смачнішою за лосося та сьомгу! Весь секрет у незвичайному маринаді – такої риби ви не їли

У цьому рецепті немає нічого зайвого. Смак риби виходить ідеальним та збалансованим. Вся справа в секретному маринаді, до складу якого входять звичайні прянощі.