Яєшня в духовці: смачний та швидкий сніданок з помідорами та грибами, який готується моментально

Ми звикли готувати яєчню та омлет завжди на пательні, але існують рецепти приготування даної страви в духовці, і вони не просто не поступаються смаком, а виходять набагато смачнішими.

Рецепт приготування яєчні в духовці вельми простий та швидкий. Для цього вам не потрібні неабиякі навички в кулінарії, незвичайний набір продуктів або багато вільного часу.

Для того, щоб приготувати дану справу необхідно лише ваше бажання та натхнення, які призведуть до прекрасного результату, адже у духовці яйця виходять дуже ніжними та приємними на смак.

Інгредієнти

  • Курячі яйця — 4 штуки
  • Ковбаса — 50 грамів
  • Будь-який м’який сир — 50 грамів
  • Помідори — 2 штуки
  • Цибуля — 1 штука (маленька)
  • Гриби шампіньйони — 8 штук
  • Сіль кухонна
  • Перець мелений
  • Зелень за смаком
  • Спеції за смаком

Яєшня в духовці

Для того, щоб приготувати смачну їжу в духовці для початку необхідно мілко подрібнити цибулю та обсмажити її до золотавості на сковорідці. Після цього нарізаємо помідори півкільцями, додаємо їх на пательню та трохи підсушуємо.

Рецепт яєчні в духовці

Шампіньйони також нарізаємо слайсами або більш дрібно та відправляємо також на пательню. Ковбасу за бажанням можна також обсмажити, або додати безпосередньо до яєшниці.

Тим часом курячі яйця розбиваємо у тарілку та в збиваємо їх.

Як приготувати яєчню в духовці

Солимо та перчимо. Подрібнюємо зелень та додаємо до яєчної маси. Також беремо вміст пательні та змішуємо з яйцями. Отриману масу виливаємо у маленьку форму та відправляємо у попередньо розігріту духовку.

Інструкція по приготуванню яєчні в духовці

Зверху усе посипаємо м’яким сиром. Якщо його немає, можна натерти твердий і додати безпосередньо як в яєчну масу, так і прикрасити ним страву зверху.

Випікаємо яйця 2-3 хвилини при 180 градусах. Подавати як самостійну страву, адже ця яєчня ідеально підходить на сніданок.

Схожі статті

Без м’яса, а такі смачні! Пісні голубці з рисом по-буковинськи – родина уплітає їх швидше, ніж класичні

Сьогодні ми розкриємо вам секрет приготування нереально смачних, пісних голубців за старовинним буковинським рецептом. Ця страва аніскілечки не поступається класичному варіанту з м'ясом.

Весняний вітамінний салат “Їм та худну”: мінімум простих інгредієнтів, але максимум смаку і користі. Рецепт

Сьогодні ми поділимось з вами секретом приготування яскравого, соковитого та хрумкого салатика. Завдяки цій диво-страві ви будете відчувати насиченість та заряд енергії протягом дня.

Смачна вечеря всього за 15 хвилин. Паста з мʼясом у вершковому соусі: безпрограшний варіант для всієї родини

Італійська паста — легенда кулінарія в усьому світі, її подають навіть у найскромніших кафе, і вона заслуговує свою славу повністю. Але як же приготувати її дійсно смачно?

Модний салат “Ширазі”: весняна новинка, що освіжає. І чому я раніше не знала про цю салатну смакоту?

Сьогодні ми поділимось з вами секретом приготування смачного та яскравого салату "Ширазі", що неодмінно стане родзинкою вашого весняного столу. "Ширазі" стане ідеальною закускою до м'яса.