Як варити пельмені, щоб вони не злиплися, а начинка не випадала: лише один секрет повністю усуне проблему

Майже усі домогосподарки стикалися з проблемою, коли неймовірно смачно приготовлені пельмені під час варки розвалювалися та злипались. Що ви робили не так, дізнайтеся в нашій статті.

Рецепт приготування тіста на пельмені не здається чимось важким. Однак, нюанси про які не пишеться в рецептах, можуть перетворити кулінарний процес у справжнє пекло. У вас випадає начинка з пельменів? Рветься тісто під час варки? Можливо, ваші пельмені злипаються під час приготування? З усіма цими проблемами можна впоратися, якщо знати нехитрі секрети. Але перш за все треба уважно слідкувати за пропорціями.

Інгредієнти

  • Борошно — 3 склянки (стандартна склянка об’ємом 200 мілілітрів)
  • Холодна вода — 0,75 мілілітрів
  • Сіль — пів чайної ложки
  • Куряче яйце — 1 штука

Як приготувати тісто на пельмені

Перш за все необхідно звернути свою увагу на воду. Завжди використовуйте охолоджену воду, яка не буде робити ваше тісто дуже ніжним, що вельми важливо при приготуванні виробу.

Як приготувати ідеальне тісто для пельменів і вареників
Як приготувати ідеальне тісто для пельменів

Розбиваємо яйця, додаємо його у просіяне борошно, заливаємо холодною водою, солимо та ретельно перемішуємо. Під час замішування необхідно звернути увагу на жорсткість тіста. Якщо відчуваєте необхідність додати воду, додавайте зовсім потроху.

Після того, як тісто готове, необхідно покласти його в холодильник на 1 годину, якщо ви збираєтеся варити пельмені одразу. Якщо ви готуєте їх для заморожування, цей крок можна пропустити. Далі холодне тісто розкочуємо, вирізаємо кола, викладаємо начинку та формуємо пельмені.

Як приготувати універсальне тісто для пельменів

Не менш важливо, щоб у каструлі, в якій ви будете варити вироби, було достатньо води. Якщо пропорції будуть погані, пельмені постійно взаємодіятимуть між собою і в результаті порвуться. Наостанок, не забувайте, що пельмені мають добре зтекти після того, як ви їх дістаєте з каструлі. Якщо поквапитися, бульйон буде виливатися прямо на тарілці і це буде не смачно.

Схожі статті

Без м’яса, а такі смачні! Пісні голубці з рисом по-буковинськи – родина уплітає їх швидше, ніж класичні

Сьогодні ми розкриємо вам секрет приготування нереально смачних, пісних голубців за старовинним буковинським рецептом. Ця страва аніскілечки не поступається класичному варіанту з м'ясом.

Весняний вітамінний салат “Їм та худну”: мінімум простих інгредієнтів, але максимум смаку і користі. Рецепт

Сьогодні ми поділимось з вами секретом приготування яскравого, соковитого та хрумкого салатика. Завдяки цій диво-страві ви будете відчувати насиченість та заряд енергії протягом дня.

Смачна вечеря всього за 15 хвилин. Паста з мʼясом у вершковому соусі: безпрограшний варіант для всієї родини

Італійська паста — легенда кулінарія в усьому світі, її подають навіть у найскромніших кафе, і вона заслуговує свою славу повністю. Але як же приготувати її дійсно смачно?

Модний салат “Ширазі”: весняна новинка, що освіжає. І чому я раніше не знала про цю салатну смакоту?

Сьогодні ми поділимось з вами секретом приготування смачного та яскравого салату "Ширазі", що неодмінно стане родзинкою вашого весняного столу. "Ширазі" стане ідеальною закускою до м'яса.