Чому рвуться млинці: бабусині хитрощі, які прийдуть на допомогу господині при приготуванні тонких млинців

Здається, що у приготуванні млинців немає нічого складного, але справжня майстерність домогосподарки визначається саме щільністю страви, адже тонкі млинці — визітівка кулінара.

Господині вдаються до різних секретів та хитрощів, щоб зробити свої страви набагато смачнішими та похизуватися вміннями на кухні. Однак, абсолютно всі зіштовхуються з певними негараздами під час приготування тієї чи іншої смакоти. Одна з найпопулярніших проблем — тонкі млинці, які рвуться прямо під час смаження.

Але у доволі поширеної проблеми є популярне рішення. Дізнайтеся, що найдосвідченіші господині приховують від новачків та ознайомтеся з нашим рецептом.

Інгредієнти

  • Кефір — 200 мілілітрів
  • Пшеничне борошно — 150 грамів
  • Куряче яйце — 1 штука
  • Цукор — 1 столова ложка
  • Сіль кухонна — за смаком
  • Соняшникова олія — 2 столових ложки

Тісто для приготування тонких млинців

Куряче яйце вбийте у кефір, який знаходиться у мисці, додайте просіяне борошно, цукор, сіль та обов’язково соняшникової олії. Усе ретельно перемішайте. Після цього розігрійте пательню та починайте готувати млинці, рівномірно розподіляючи їх на поверхні посуду.

Рецепт приготування млинців

Для того, щоб у вас млинці не рвалися, обов’язково додавайте у тісто соняшникову олію. Вона не дасть млинцям прилипнути до пательні і полегшить процес. Також важливий вибір посуду для приготування даної страви. Ідеально, якщо це спеціальна сковорода для млинців або чугунна пательня.

Чому рвуться млинці

Також дуже важливо не додавати багато цукру. Цукор в тісті під дією високих температур починає плавитися і за рахунок цього вироби пристають до сковорідки. Якщо у вас є бажання приготувати солодкі млинці, краще замінити цукор на мед.

Також не забувайте, що ваша пательня має бути добре розігріта, інакше перший млинець вийде комом.

Схожі статті

Зробіть це на самому початку – і перловка буде набагато смачнішою. Лайфхак, як готувати розсипчасту крупу

Сьогодні ми розкриємо вам секрет приготування справді смачної перлової каші. З цією хитринкою діти проситимуть готувати перловку мало не щодня.

Це щось дуже смачне: куряча печінка по-берлінськи. Готувати швидко та просто – є секретний інгредієнт

Щоб куряча печінка вийшла ще ніжнішою та ароматнішою, німці додають до неї один секретний інгредієнт. Що саме, дізнаєтесь далі у рецепті. Приготуйте в себе дома та обов'язково запросіть друзів.

Велика “лінива” піца на заливному тісті – економ-варіант. Готується просто, а продукти доступні для кожного

Пропонуємо до вашої уваги швидку домашню піцу на заливному тісті. Це універсальний перекус, який можна готувати з будь-якою начинкою на ваш смак.

Горох не замочуємо і не додаємо соду: все набагато простіше і швидше – приготуйте і вийде справжня смакота

Часто господині відмовляються від приготування такого корисного та бюджетного продукту, як горох, суто через те, що він довго піддається термічній обробці.

3 до 1: як приготувати ідеальне тісто та фарш на пельмені. Рецепт без вагів, дуже легко запам’ятовується

Цей рецепт називається "3 до 1" і зараз ви зрозумієте, чому. Вам знадобиться будь-яка чашка чи склянка. Розмір не має значення. Також дізнаєтесь, як приготувати ідеальний фарш.

Скумбрія виходить смачнішою за лосося та сьомгу! Весь секрет у незвичайному маринаді – такої риби ви не їли

У цьому рецепті немає нічого зайвого. Смак риби виходить ідеальним та збалансованим. Вся справа в секретному маринаді, до складу якого входять звичайні прянощі.