Пиріжки, як пух: секрет приготування ідеального тіста на пиріжки, яке вийде пишним та не опаде

Смачні пиріжки, які будуть легкими і у той самий час дуже ситними — справжнє мистецтво, адже вимагають певних знань у кулінарії. Як зробити пиріжки своєї мрії, дізнайтеся в нашій статті.

Перш за все необхідно позбавитися ілюзій, що існує рецепт приготування тіста на пиріжки, який буде бездріжджовий, але при цьому надасть тісту таких самих властивостей.

Насправді, якщо ви будете готувати тісто правильно, вам не доведеться з ним довго возитися, воно швидко підніметься та не упаде, а коштуючи готову страву, ви не відчуєте присмаку даного інгредієнту, який більшості дуже не подобається.

Інгредієнти

  • Молоко — 100 мілілітрів
  • Борошно пшеничне — 500 грамів
  • Куряче яйце — 1 штука
  • Дріжджі — 7 грамів
  • Соняшникова олія — 1 столова ложка
  • Сіль — пів чайної ложки
  • Цукор — 1 столова ложка
  • Цибуля — 2 штуки
  • Картопля — 1 кілограм
  • Перець мелений — за смаком

Спосіб приготування тіста на пиріжки

По-перше, необхідно зробити начинку. Для цього ми чистимо картоплю і ставимо її відварюватися. У той самий час цибулю чистимо, подрібнюємо та обжарюємо на сковороді до золотавості. Коли картопля при готується, солимо її, перчимо та вносимо цибулю. Ретельно перемішуємо.

У той самий час можна підготувати опару. Молоко необхідно обов’язково підігріти до комфортної температури. До молока вносимо цукор, соняшникову олію і додаємо дріжджі.

Секрет приготування ідеального тіста на пиріжки

Ретельно перемішуємо, і після цього вносимо декілька столових ложок пшеничного борошна. Залишаємо на 15 хвилин, і потім додаємо до опари куряче яйце, сіль та залишки пшеничного борошна.

Секрет приготування ідеального тіста на пиріжки

Добре замішуємо тісто, залишаємо його буквально на годину, і після цього можна формувати пиріжки. Так, формуємо кружечки, в них викладаємо начинку, та зліплюємо тісто, формуючи вироби.

Як приготувати тісто на пиріжки

Для краси на поверхню пиріжків можна нанести в збити яйце і навіть посипати кунжутом.

Викладаємо пиріжки на протвень та відправляємо у духовку на 40-50 хвилин при температурі 180 градусів.

Схожі статті

Що додати у воду під час варіння старої картоплі: буде як молода завдяки одному секретному інгредієнту

Ви будете вражені, коли спробуєте цей лайфхак для вашої картоплі: який секретний інгредієнт необхідно додати у воду під час варіння, щоб картопля була як молода?

Типу рис, але не рис: молода дружина Остапчука показала, чим годує чоловіка – фірмова страва Полтавської

Молода дружина Володимира Остапчука Катерина Полтавська осягає ази кулінарного мистецтва та приготувала коханому чоловікові страву з ресторанного меню.

Без м’яса, а такі смачні! Пісні голубці з рисом по-буковинськи – родина уплітає їх швидше, ніж класичні

Сьогодні ми розкриємо вам секрет приготування нереально смачних, пісних голубців за старовинним буковинським рецептом. Ця страва аніскілечки не поступається класичному варіанту з м'ясом.

Весняний вітамінний салат “Їм та худну”: мінімум простих інгредієнтів, але максимум смаку і користі. Рецепт

Сьогодні ми поділимось з вами секретом приготування яскравого, соковитого та хрумкого салатика. Завдяки цій диво-страві ви будете відчувати насиченість та заряд енергії протягом дня.

Смачна вечеря всього за 15 хвилин. Паста з мʼясом у вершковому соусі: безпрограшний варіант для всієї родини

Італійська паста — легенда кулінарія в усьому світі, її подають навіть у найскромніших кафе, і вона заслуговує свою славу повністю. Але як же приготувати її дійсно смачно?

Модний салат “Ширазі”: весняна новинка, що освіжає. І чому я раніше не знала про цю салатну смакоту?

Сьогодні ми поділимось з вами секретом приготування смачного та яскравого салату "Ширазі", що неодмінно стане родзинкою вашого весняного столу. "Ширазі" стане ідеальною закускою до м'яса.