Бездріжджове тісто для пишних та неймовірно смачних пиріжків. Робиться легко, тільки начинки міняй

Велика кількість господинь віддає перевагу тісто, яке зроблено не на дріжджах. Втім, досягти ефекту, який дає випічці цей інгредієнт, у таких випадках дуже важко.

Кожна господиня робить тісто на пиріжки по-своєму. Хтось принципово не використовує дріжджі при приготуванні даної страви, а хтось намагається знайти ідеальну концепцію з інгредієнтів, яка б давала дивовижний результат.

І тим не менш, майже усі господині знайомі з розчаруванням, коли пиріжки не виходять пишними, опадають після охолодження і все ж таки поступаються якостями виробам, які зроблені з додаванням дріжджів.

Як же приготувати пиріжки правильно, щоб вони виходили пишними, легкими і до того ж дуже смачними, дізнайтеся в нашому рецепті.

Інгредієнти

  • Пшеничне борошно – 300 грамів
  • Кефір жирний – 180 мілілітрів
  • Кухонна сіль – щіпка
  • Сода харчова — пів чайної ложки
  • Начинка – будь-яка на власний смак

Як приготувати тісто без дріжджів на пиріжки

Перш за все, кефір має бути теплим. У нього вносимо сіль та харчову соду, яка гарантуватиме, що тісто підніметься, а також додаємо просіяне борошно. Добре замішуємо тісто. Пам’ятаємо, що для полегшення роботи треба змастити руки соняшниковою олією, щоб тісто не прилипало до рук.

Тісто для пиріжків
Тісто для пиріжків

Перекладаємо тісто у миску, накриваємо рушником і залишаємо на півгодини або годину. Тим часом готуємо начинку. У нашому випадку від варюємо очищену картоплю. Солимо її та робимо з неї толчанку. Перчимо. Цибулю подрібнюємо та обсмажуємо на сковороді. Після цього вносимо до нашого пюре.

Як приготувати тісто на пиріжки
Як приготувати тісто на пиріжки

Тісто дістаємо, ділимо на рівні частини і формуємо пиріжки. Пиріжки на кефірі варто однозначно обсмажувати на сковорідці. Тому викладаємо вироби на попередньо розігріту пательню та обсмажуємо з обох сторін до золотавості.

Схожі статті

Без м’яса, а такі смачні! Пісні голубці з рисом по-буковинськи – родина уплітає їх швидше, ніж класичні

Сьогодні ми розкриємо вам секрет приготування нереально смачних, пісних голубців за старовинним буковинським рецептом. Ця страва аніскілечки не поступається класичному варіанту з м'ясом.