Як смачно приготувати тушковану капусту за лічені хвилини: ділимося швидким і найпростішим рецептом

Тушена капуста – страва специфічна і подобається далеко не кожному. Для того, щоб домашні з апетитом скуштували капусту її необхідно правильно приготувати, і підкажемо як!

Щоб приготувати ідеальну капусту вам не потрібно багато часу та зусиль. Варто відмітити, що тушкована капуста сама по собі є досить зручною стравою, і до того ж неймовірно корисною.

Єдина проблема — домашні її рідко люблять, а тому вона не користується популярністю. Як же її приготувати таким чином, щоб сім’я сама просила вас, щоб ви приготували капусту?

Інгредієнти

  • Капуста – 1 штука
  • Цибуля – 1 штука
  • Морква – 1 штука
  • Питна вода – 150-200 мілілітрів
  • Сіль — за смаком
  • Мелений перець – за смаком
  • М’ясо, свинина — 200 грамів
  • Печериці — 100 грамів

Рецепт приготування тушкованої капусти

Для початку необхідно дрібно порізати капусту. Звісно, щоб смак був неперевершений овоч має бути свіжим.

Як потушкувати капусту

Моркву натираємо на тертушці, а цибулю подрібнюємо. Сковороду розігріваємо і першим ділом обсмажуємо цибулю. Тим часом подрібнюємо печериці та кусочки свинини.

До зажарки додаємо моркву і через 5 хвилин вносимо свинину. Усе добре тушимо під кришкою. Після того, як м’ясо підрум’янеться вносимо печериці і знову накриваємо кришкою. Усе тушимо до напівготовності. Після цього вносимо капусту і заливаємо водою.

Для кислинки можна додати томатної пасти або помідорів, але це суто за бажанням. Усе добре солимо та перчимо. Також можна додати спеції.

Тушкуємо на повільному вогні впродовж 35-40 хвилин. Наприкінці також можна внести подрібнену зелень, яка аж ніяк не завадить та не переб’є смак.

Тушкована капкста
Тушкована капуста

Не забувайте, що в рецепт також можна вносити зміни за бажанням. Наприклад, замість свинини поставити ніжну курочку.

Схожі статті

Без м’яса, а такі смачні! Пісні голубці з рисом по-буковинськи – родина уплітає їх швидше, ніж класичні

Сьогодні ми розкриємо вам секрет приготування нереально смачних, пісних голубців за старовинним буковинським рецептом. Ця страва аніскілечки не поступається класичному варіанту з м'ясом.