Як варити каші на воді та молоці: час приготування і пропорції різних круп. Зручна таблиця варіння каш

Зварити ідеальну кашу часом буває складно навіть для досвідчених господинь. Втім, зробити це буде набагато простіше, коли під рукою є таблиця варіння каш.

Приготування каші може перетворитися у справжню епопею, якщо не мати певних знань про крупи. Але у випадку, якщо ви ознайомилися з пропорціями, знаєте, яких правил необхідно дотримуватися, то у цьому відпадав ваш снідонак може стати ідеальним. Дізнайтеся в нашій статті основні принципи приготування каші та маленькі секрети.

Як варити каші на воді та молоці

Перш за все, вам необхідно знати правильні пропорції для приготування свого сніданку. Для кожної групи ці пропорції різні, їх важко запам’ятати, тому набагато простіше буде просто зберегти таблицю, яка завжди буде вас виручати.

Як варити каші на воді та молоці

По-друге, не забувайте, що якість посуду, в якому ви готуйте свій сніданок грає велике значення. Так, каструлю необхідно обирати з товстим дном, щоб каша не пригоряла.

Завжди варіть каші на повільному вогні. Адже таким чином ви зможете контролювати процес, і ваша каша не розвариться та не пристане до стінок посуду.

Цукор завжди додавайте в останню чергу, коли каша буде вже готовою. Якщо ви зробите це раніше, він карамелізується і у вас знову виникне проблема з пригорянням.

Як варити каші на воді та молоці

Щоб зробити кашу смачною додайте у неї родзинки. Запарювпти в окропі їх немає необхідності, адже вони і так матимуть контакт з гарячою рідиною. Також зайвими не будуть у солодких кашах горіхи та сухофрукту. Натомість в солону кашу ви завжди можете внести насіння або інші поживні добавки до страв.

До солоних каш також зайвими не будуть підливки, гриби або м’ясо. Така страва ідеально підійде на вечерю і окрім поживності може похизуватися неповторним смаком.

Схожі статті

Без м’яса, а такі смачні! Пісні голубці з рисом по-буковинськи – родина уплітає їх швидше, ніж класичні

Сьогодні ми розкриємо вам секрет приготування нереально смачних, пісних голубців за старовинним буковинським рецептом. Ця страва аніскілечки не поступається класичному варіанту з м'ясом.

Модний салат “Ширазі”: весняна новинка, що освіжає. І чому я раніше не знала про цю салатну смакоту?

Сьогодні ми поділимось з вами секретом приготування смачного та яскравого салату "Ширазі", що неодмінно стане родзинкою вашого весняного столу. "Ширазі" стане ідеальною закускою до м'яса.