Традиційна українська кухня: готуємо найсмачніші картопляні галушки з сиром, що стануть вашими улюбленими

Не знаємо жодного українця, котрий не любить традиційних українських страв. Тому, ми пропонуємо приготувати популярні картопляні галушки з сиром, які неодмінно здивують вас та ваших рідних.

Картопляні галушки з сиром – це проста в приготуванні та дуже смачна страва прикарпатської кухні. Хіба не чудово приготувати для своєї родини щось наше, традиційне, українське? Якщо так – мерщій записувати рецепт і гайда на кухню.

Для цього нам необхідні такі інгредієнти:

  • 2 курячих яйця;
  • 200 г сиру;
  • 300 г борошна;
  • сіль, перець чорний на ваш смак ;
  • 700 г картоплі;
  • різноманітна зелень: кріп, петрушка, зелена цибулька  – безпосередньо для подачі страви.

Спосіб приготування:

  1. Відварити цілу картоплю “в мундирі”. Дати їй охолонути, щоб можна було спокійно тримати в руках. Потім необхідно очистити її та натерти на дрібній тертці.
  2. До натертої нами картоплі додаємо: сир, яйця, сіль та перець на смак. Все добре перемішуємо.

    Готуємо найсмачніші картопляні галушки з сиром
  3. Наступний етап в приготування – замішуємо тісто. До утвореної нами маси з картоплі, додаємо борошно. Кількість регулюємо самі, опираючись, щоб в результаті тісто не липло до рук, але було м’яким та еластичним.
  4. Розділіть тісто на три рівномірні частини та розкачайте кожну у форму “ковбаски”.
  5. Кожну утворену “ковбаску” нарізати на невеличкі шматочки. Зробити кожен шматочок у форму кульки та придавити в центрі пальчиком.

    Готуємо найсмачніші картопляні галушки з сиром
  6. Довести воду до кипіння, посолити її. Опустити готові, так звані плюшки, до води. Після того, як вони спливуть на верх каструлі – варити ще 1,5-2 хв. Далі можна включити фантазію та подавати страву, як забажаєте: посипати зеленню для краси та смаку або додати вершкове масло, сметанку, зажарену цибульку.
Найсмачніші картопляні галушки з сиром

Всім смачного!

Схожі статті

Без м’яса, а такі смачні! Пісні голубці з рисом по-буковинськи – родина уплітає їх швидше, ніж класичні

Сьогодні ми розкриємо вам секрет приготування нереально смачних, пісних голубців за старовинним буковинським рецептом. Ця страва аніскілечки не поступається класичному варіанту з м'ясом.

Весняний вітамінний салат “Їм та худну”: мінімум простих інгредієнтів, але максимум смаку і користі. Рецепт

Сьогодні ми поділимось з вами секретом приготування яскравого, соковитого та хрумкого салатика. Завдяки цій диво-страві ви будете відчувати насиченість та заряд енергії протягом дня.

Смачна вечеря всього за 15 хвилин. Паста з мʼясом у вершковому соусі: безпрограшний варіант для всієї родини

Італійська паста — легенда кулінарія в усьому світі, її подають навіть у найскромніших кафе, і вона заслуговує свою славу повністю. Але як же приготувати її дійсно смачно?

Модний салат “Ширазі”: весняна новинка, що освіжає. І чому я раніше не знала про цю салатну смакоту?

Сьогодні ми поділимось з вами секретом приготування смачного та яскравого салату "Ширазі", що неодмінно стане родзинкою вашого весняного столу. "Ширазі" стане ідеальною закускою до м'яса.

Спробуєте вперше і більше не будете готувати по-іншому: тушкована капуста від шефа. З такою хоч на МастерШеф

Пропонуємо вам відкрити для себе рецепт нереально смачної тушкованої капусти, яку з легкістю приготує кожна господиня. Таку смакоту вся родина неодмінно проситиме готувати щодня.