Запечені м’ясні котлети з картоплею під сиром: соковитість гарантована. Рецепт, який стане вашим хітом

Котлети – це класична м'ясна страва, яку люблять усі, адже це і смачно, і корисно, і смак може бути абсолютно різним, адже рецептів у інтернеті безліч.

Рецепти котлет завжди були, є й будуть актуальними завжди, адже це – універсальна страва, яка пасує до будь-якого столу. Котлети бувають різними. Не тільки з м’ясними начинками, а ще й із сиром та іншими додатками. Пропонуємо вашій увазі один із рецептів смачної страви – котлети з картоплею та сиром.

Що потрібно для приготування?

Один кілограм картоплі

Сто п’ятдесят грамів твердого сиру

Одне куряче яйце

За смаком – сіль та перець

Так само за смаком – борошно та олія

Як приготувати котлети з сиром та картоплею?

Для початку потрібно зварити картоплю, з неї зробити картопляне пюре, а потім дати йому трохи охолонути.

Картопляне пюре має бути такої консистенції
Картопляне пюре має бути такої консистенції

Обов’язково по приготуванню додайте до картоплі вершкового масла, щоби воно було ніжним та з приємним ароматом. Коли пюре охолоне, натріть сиру та наріжте дрібно зелень. Після цього додайте це все до картопляного пюре.

Потім до картоплі потрібно розбити яйце. Перемішуємо все це та додаємо солі й перцю. Ще раз усе добряче перемішуємо між собою. Звісно, добре було би все це зробити руками, а не ложками.

Рука має бути вологою та потім формуємо з картопляного тіста котлетки. Потрібно обваляти котлети в борошні, а потім розігріти пательню. Туди викладаємо всі наші котлетки. Перед цим налийте на сковорідку олію. Котлети потрібно обсмажити, обов’язково з кожної сторони по кілька хвилин. На цьому все. Коли котлети стануть золотистого кольору, можна вимикати вогонь. Подавайте котлети на тарілці до будь-якої каші чи чого завгодно. Смачного!

Схожі статті

Зробіть це на самому початку – і перловка буде набагато смачнішою. Лайфхак, як готувати розсипчасту крупу

Сьогодні ми розкриємо вам секрет приготування справді смачної перлової каші. З цією хитринкою діти проситимуть готувати перловку мало не щодня.

Це щось дуже смачне: куряча печінка по-берлінськи. Готувати швидко та просто – є секретний інгредієнт

Щоб куряча печінка вийшла ще ніжнішою та ароматнішою, німці додають до неї один секретний інгредієнт. Що саме, дізнаєтесь далі у рецепті. Приготуйте в себе дома та обов'язково запросіть друзів.

Велика “лінива” піца на заливному тісті – економ-варіант. Готується просто, а продукти доступні для кожного

Пропонуємо до вашої уваги швидку домашню піцу на заливному тісті. Це універсальний перекус, який можна готувати з будь-якою начинкою на ваш смак.

Горох не замочуємо і не додаємо соду: все набагато простіше і швидше – приготуйте і вийде справжня смакота

Часто господині відмовляються від приготування такого корисного та бюджетного продукту, як горох, суто через те, що він довго піддається термічній обробці.

3 до 1: як приготувати ідеальне тісто та фарш на пельмені. Рецепт без вагів, дуже легко запам’ятовується

Цей рецепт називається "3 до 1" і зараз ви зрозумієте, чому. Вам знадобиться будь-яка чашка чи склянка. Розмір не має значення. Також дізнаєтесь, як приготувати ідеальний фарш.

Скумбрія виходить смачнішою за лосося та сьомгу! Весь секрет у незвичайному маринаді – такої риби ви не їли

У цьому рецепті немає нічого зайвого. Смак риби виходить ідеальним та збалансованим. Вся справа в секретному маринаді, до складу якого входять звичайні прянощі.