Котлети у вафлях: як по-новому приготувати ситну страву — швидкий рецепт вечері для всієї родини

Існує неймовірна кількість варіантів приготування улюблених котлет, але з кожним роком цей список поповнюється. Давайте дізнаємося, як приготувати цю страву з вафлями.

Словом “котлети” прийнято позначати і м’ясо на кісточці, і відбитий шматок, наприклад, курячого м’яса з загорнутою в нього начинкою, і сформовані округлі вироби з рубаного м’яса або фаршу (свинячого, яловичого, змішаного), обсмажені на сковороді або приготовлені на пару.

Існує безліч варіантів вегетаріанських котлет, які відмінно підходять для дієтичного та дитячого харчування та готуються з різноманітних подрібнених овочів. Котлети курячі, рибні, грибні, печінкові також користуються популярністю. І вся ця різноманітність котлет не набридне ніколи, оскільки можна імпровізувати з різними добавками у фарш. Використання всіляких спецій, соусів, вихідних інгредієнтів, гарнірів робить цю улюблену страву дуже популярною в різних національних кухнях.

Якщо ви бажаєте зробити котлети з фаршу – не купуйте його в магазині, а краще зробіть самостійно. Для фаршу можна взяти будь-яке м’ясо, як заморожене, так і свіже або навіть парне. Відмінно підійдуть баранина, свинина та яловичина. Найніжніші котлети виходять із м’ясної вирізки. Краще, звичайно, брати для фаршу найніжніші частини тушки.

Якщо ви додаєте у фарш сало, його вміст не повинен перевищувати 30%, для свинячих, яловичих та яловичо-свинячих котлети – 10%, для котлет із баранини – 30%. Фарш буде дуже соковитим, якщо додати до нього вершки або воду – вливати по 1 столовій ложці, якщо ж ви додасте в нього яйця, котлети вийдуть трохи твердими.

Інгредієнти

  • Фарш курячий — 700 грамів
  • Цибуля — 1 штука
  • Соняшникова олія — для смаження
  • Вафлі — упаковка
  • Сіль — на смак
  • Перець мелений — на смак
  • Курячі яйця — 4 штуки

Як приготувати смачні котлети у вафлях

Для того, щоб зробити смачні котлети необхідно зробити фарш, поселити його та поперчити. Цибулю подрібніть та внесіть до м’ясної маси. Також вмішайте одне куряче яйце.

Смачні і соковиті котлети у вафлях

Візьміть вафлі і між ними викладіть фарш. Обвалюйте їх у збитих яйцях та викладіть на сковорідку.

Смачні котлети у вафлях

Обсмажити з обох сторін на середньому вогні до золотистої скоринки. Подавати на стіл у гарячому та холодному виді.

Схожі статті

Після здобних пасок та яєць: Злата Огнєвіч поділилася рецептом незвичайних стейків з капусти. Дуже смачно

Після насичених святкових застіль, рецепти легких та низькокалорійних страв будуть дуже доречними! Злата Огнєвіч показала, як приготувати смачні стейки із молодої капусти.

Переможниця “МастерШеф-12” показала свій базовий сніданок, заради якого варто прокидатися: їжа богів

Таку апетитну та незвичайну окрошку готують тільки суперкухарі з "МастерШеф". Переможниця кулінарного шоу Валерія Матрохіна поділилася ексклюзивним рецептом.

Що додати у воду під час варіння старої картоплі: буде як молода завдяки одному секретному інгредієнту

Ви будете вражені, коли спробуєте цей лайфхак для вашої картоплі: який секретний інгредієнт необхідно додати у воду під час варіння, щоб картопля була як молода?

Типу рис, але не рис: молода дружина Остапчука показала, чим годує чоловіка – фірмова страва Полтавської

Молода дружина Володимира Остапчука Катерина Полтавська осягає ази кулінарного мистецтва та приготувала коханому чоловікові страву з ресторанного меню.

Без м’яса, а такі смачні! Пісні голубці з рисом по-буковинськи – родина уплітає їх швидше, ніж класичні

Сьогодні ми розкриємо вам секрет приготування нереально смачних, пісних голубців за старовинним буковинським рецептом. Ця страва аніскілечки не поступається класичному варіанту з м'ясом.

Весняний вітамінний салат “Їм та худну”: мінімум простих інгредієнтів, але максимум смаку і користі. Рецепт

Сьогодні ми поділимось з вами секретом приготування яскравого, соковитого та хрумкого салатика. Завдяки цій диво-страві ви будете відчувати насиченість та заряд енергії протягом дня.