Картопля за цим рецептом вийде дуже смачною та ніжною. Експерт розповів, як правильно запікати її у шкірці

Деякі страви настільки прості у приготуванні, що не викликають у нас бажання зайвий раз їх скуштувати. Але насправді з них можна зробити шедевр, якщо знати як.

Приготувати смачну другу страву на обід або вечерю для всієї родини можна, використовуючи звичайну духову шафу. Такий спосіб приготування домашньої їжі досить популярний. Використовуючи можливості газової або електричної духовки, легко можна створити безліч смачних, поживних, красивих на вигляд і не дуже складних у плані приготування страв.

Підготувати м’ясо, птицю, рибу, додати овочі, укласти все в горщики або товстостінний посуд і поставити все в духовку – здається, немає нічого простішого. Щось смачненьке приготувати на обід у духовці зможе не лише досвідчений кулінар. Рецепти других страв для духовки, наприклад, м’яса в духовці, підходять і для початківців. Але найпростішою стравою є картопля в мундирах, яка тим не менш також містить певні секрети для отримання приголомшливого смаку.

Інгредієнти

  • Картопля — 12 штук
  • Масло вершкове — 6 столових ложок
  • Оливкова олія — 3 столових ложки
  • Сіль — 2 чайних ложки
  • Перець чорний мелений — 1 чайна ложка
  • Часник — 3 зубчики

Приготування картоплі у духовці

Відібрати приблизно однакові невеликі картоплини циліндричної форми.
Змастити за допомогою кисті сковороду, в якій готуватимемо картоплю, маслом, на великому зубчику часнику зробити сіточку насічок і обмазати дно і стінки сковороди.

Приготування картоплі у духовці

Часник, що залишився, подрібнити на дрібній тертці в кашку, додати до вершкового масла, добре перемішати, присолити, поперчити, ще раз перемішати. Довести підсолену воду до кипіння, покласти, не очищаючи картоплю, зварити майже готовності, злегка остудити.

Порізати бульби вздовж тоненькі скибочки, але до кінця не дорізати, помістити на сковороду, змастити їх часниковим маслом. Запікати картоплю з олією та часником близько півгодини при 180 градусах.

Приготування картоплі у духовці

За бажанням страву можна прикрасити натертим твердим сиром, подрібненою зеленню і навіть шматочками обсмажених грибів. Страва ідеально смакує у якості гарніру, але також може послугувати, як самостійна.

Схожі статті

Після здобних пасок та яєць: Злата Огнєвіч поділилася рецептом незвичайних стейків з капусти. Дуже смачно

Після насичених святкових застіль, рецепти легких та низькокалорійних страв будуть дуже доречними! Злата Огнєвіч показала, як приготувати смачні стейки із молодої капусти.

Переможниця “МастерШеф-12” показала свій базовий сніданок, заради якого варто прокидатися: їжа богів

Таку апетитну та незвичайну окрошку готують тільки суперкухарі з "МастерШеф". Переможниця кулінарного шоу Валерія Матрохіна поділилася ексклюзивним рецептом.

Що додати у воду під час варіння старої картоплі: буде як молода завдяки одному секретному інгредієнту

Ви будете вражені, коли спробуєте цей лайфхак для вашої картоплі: який секретний інгредієнт необхідно додати у воду під час варіння, щоб картопля була як молода?

Типу рис, але не рис: молода дружина Остапчука показала, чим годує чоловіка – фірмова страва Полтавської

Молода дружина Володимира Остапчука Катерина Полтавська осягає ази кулінарного мистецтва та приготувала коханому чоловікові страву з ресторанного меню.

Без м’яса, а такі смачні! Пісні голубці з рисом по-буковинськи – родина уплітає їх швидше, ніж класичні

Сьогодні ми розкриємо вам секрет приготування нереально смачних, пісних голубців за старовинним буковинським рецептом. Ця страва аніскілечки не поступається класичному варіанту з м'ясом.

Весняний вітамінний салат “Їм та худну”: мінімум простих інгредієнтів, але максимум смаку і користі. Рецепт

Сьогодні ми поділимось з вами секретом приготування яскравого, соковитого та хрумкого салатика. Завдяки цій диво-страві ви будете відчувати насиченість та заряд енергії протягом дня.