Печінку будете готувати тільки так: рецепт божественних на смак котлеток з величезним набором корисних речовин

Печінка — це доволі специфічний суп продукт, який далеко не у кожної людини користується попитом та повагою. Однак її властивості даремно заперечувати, а приготувати смачну її можна!

Корисний та смачний субпродукт – свиняча печінка. Варені або свіжі овочі, гриби, зелений горошок і кукурудза, обсмажена до золотистого кольору цибуля, яйця, яблука чи сир – все підходить до печінки. Різні варіанти таких салатів доповнюють різними заправками: не тільки майонезом, але і гірчицею, соєвим соусом, сметаною. Не забудьте про зелень та спеції. Поєднання відвареної або обсмаженої печінки, нарізаної соломкою, брусочками або кубиками з зеленню, грибами, виноградом дозволять вам експериментувати, щоб щоразу дивувати сім’ю новою оригінальною і неймовірно смачною стравою.

Любителі котлет чудово знають, що крім м’ясних, рибних та овочевих котлет існують у світі котлети з печінки. Для такої страви підійде будь-яка печінка – куряча, яловича, свиняча. Користь печінки є незаперечною: присутні в ній мінерали, амінокислоти та вітаміни корисні всім – і дітям, і дорослим. Приготувати фарш такі котлетки дуже просто. У вас не займе багато часу процес підготовки.

Пропускаємо печінку через м’ясорубку, додаємо цибулю, яйце, картоплю або манну крупу (для отримання більш щільного фаршу), не забуваємо про сіль, перце і борошно. От і все! Смажені на сковороді смачні печінкові котлети смакують з будь-яким гарніром. Рис, гречка, локшина, картопля або просто овочевий салат доповнять апетитну страву. Котлети з печінки гарні як у гарячому, так і холодному вигляді.

Інгредієнти

  • Печінка — 1 кілограм
  • Свиняче сало — півкілограма
  • Курячі яйця — 3 штуки
  • Картопля — 3 штуки
  • Борошно — 1 склянка
  • Цибуля ріпчаста — 1 штука
  • Сіль — за смаком
  • Перець чорний мелений — за смаком
  • Часник — кілька зубчиків
  • Зелень — пучок

Приготування печінкових котлет

Будь-яку печінку, свиняче сало та обсмажену цибулю попустити через м’ясорубку.

Смачні і соковиті котлети, як у ресторані

Додати сирі яйця, подрібнений часник, натерту сиру картоплю. Всипати борошно, сіль, перець. Масу перемішати і смажити котлети з печінки з картоплею на олії.

Смачні і соковиті котлети, як у ресторані

При подачі прикрасити зеленню кропу, петрушки. Подати з будь-яким овочевим гарніром, салатом, відвареним рисом.

Схожі статті

Без м’яса, а такі смачні! Пісні голубці з рисом по-буковинськи – родина уплітає їх швидше, ніж класичні

Сьогодні ми розкриємо вам секрет приготування нереально смачних, пісних голубців за старовинним буковинським рецептом. Ця страва аніскілечки не поступається класичному варіанту з м'ясом.